Home » Internet » XP gestopt; enkele tips

XP gestopt; enkele tips

Categorieën

Archieven

Vanaf dinsdag 8 april 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows XP. Er komen geen beveiligings– en softwareupdates meer uit. Dit betekent dat je computer met XP, en de standaardbeveiliging daarvan, vanaf 8 april 2014 in rap tempo verouderd.

Wat te doen?

  • Het beste is natuurlijk om een nieuwe computer te kopen. Die kan voorzien zijn van Windows 7 (aanbevolen) of Windows 8. Windows 7 is wat minder bewerkelijk dan 8. Andere besturingssystemen, bijvoorbeeld een Mac, is natuurlijk ook een optie.

Als ik nog géén nieuwe pc koop?

  • Dan kun je het best wel een goede virusscanner installeren als je deze nog niet hebt! Die blijven XP over het algemeen nog wel een jaar of drie ondersteunen.
  • Verder is het wenselijk vanaf nu géén Internet Explorer (bij XP dus) te gebruiken. De beveiliging daarvan wordt natuurlijk ook niet meer geupdated aangezien deze onderdeel uitmaakt van je besturingssysteem.
  • Zet bijvoorbeeld Google Chrome en/of Mozilla Firefox op je pc. Deze browsers blijven beveiligingsupdates ontvangen.
  • Stel één van deze browsers als standaardbrowser in!

Hoe lang kan ik mijn pc met XP nog gebruiken?

  • Feitelijk tot 8 april 2014. Maar ietsje langer kan ook nog wel. Het advies is om in ieder geval voor het eind van het jaar een nieuwe te kopen en XP niet meer te gebruiken. Of, indien mogelijk qua schijfruimte (>=320 GB) en capaciteit, Windows 7 of 8 op je computer te zetten.
  • Maakt u gebruik van internet bankieren? Stap dan zo spoedig mogelijk over op een pc met een nieuw besturingssysteem; de banken geven vanaf 8 april géén ondersteuning meer bij gebruik van XP! (U kunt dus wel blijven bankieren, maar bij problemen geven de banken geen ondersteuning meer. Ook bij fraude kan het nog gebruiken van XP een rol spelen.)

Voor hulp kunt u onder andere terecht bij studentaanhuis.nl. Hier zijn vele ICT-studenten door het hele land bij aangesloten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: