Home » Posts tagged 'free record shop'

Tagarchief: free record shop

Einde verhaal Free record shop

Het doek is nu definitief gevallen voor de Free record shop. Ook de overgebleven winkels zijn per direct gesloten en er is, weer, faillissement aangevraagd. De nog overgebleven winkels gaan niet meer open.

Investeerder Pro Cures gooit dus nu de handdoek in de ring. Er is geen enkele hoop meer op weer een doorstart.

Lees meer –>

Extra 1

Extra 2

Inversteerder Free Record Shop België trekt zich terug

Onverwacht heeft de Britse investeerder Hilco Capital, die de Belgische winkels van Free Record Shop zou overnemen, zich teruggetrokken. De Belgische curator maakte dit vrijdag bekend.

Volgens Hilco Capital heeft de media-aandacht negatieve invloed op de onderhandelingen.

Enkele weken geleden nog leek de overname zo goed als rond. Maar nu zijn alle Belgische filialen (tijdelijk?) gesloten. De voorraden van de Belgische winkels zijn voor een habbekrats aan de nog bestaande Nederlandse filialen verkocht.

De huidige investeerder voor de nog overgebleven winkels, Fresh entertainment, heeft grootse plannen. Ze wil van FRS (weer) de grootste retailer maken in de Benelux.

Bron: emerce.nl .

Slechts 1 op 3 Free Record Shops gaat door

De onderhandelingen tussen Procures en de curatoren zullen er toe leiden dat ‘slechts’ een derde van de FRS winkels weer de deuren zal openen. De keten Game Mania, ook van FRS, wordt weer voortgezet door de eerdere eigenaren en losgemaakt van FRS. Ook van die winkelketen zal in Nederland niet alle winkels doorgaan.

In België gaan alle FRS en Game Mania winkels wel door is de verwachting.

Curatoren FRS bereiken overeenstemming met Procures

Een deel van de Free Record Shop winkels kan, binnenkort, definitief de deuren weer openen. De curatoren hebben overeenstemming bereikt met investeerder Procures. Hierdoor zijn ook de Belgische winkels van FRS toch gered. Procure had die eerder ‘teruggegeven’ in het faillissement, terwijl die voor het faillissement voor een symbolisch bedrag van Breukhoven overgenomen waren.

Procures is ook de maatschappij achter de ‘redding’ van boekhandels De Slegte en Selexis, die na de overname onder de naam Polare doorgaan.

Ook Free Record Shop België failliet

Ook de Free Record Shops in België zijn failliet. Investeringsmaatschappij Procures gooit, ook daar, de handdoek in de ring nadat ze niet tot een akkoord konden komen met de curatoren. Procures geeft de Belgische winkels nu terug aan de curatoren. De Belgische tak was vlak voor het faillissement verkocht aan Procures (een investeringsmaatschappij) voor 1 Euro. Deze deal dreigde door de curators ongeldig te worden verklaart. Door de teruggave is dat nu van de baan, maar zijn ook de FRS winkels in België dicht.

Free record shop verder met 90 winkels

Er zijn op dit moment met de curatoren gesprekken met 4 overnamekandidaten voor de vorige week failliet verklaarde keten. Het gaat dan om 90 van de 141 winkels. Het restant zijn de winkels met het laagste rendement, deze sluiten definitief de komende weken.

Op dit moment zijn de winkels nog open, maar worden wel steeds leger. Producten worden niet meer geleverd. Daardoor zijn ook nieuwe(re) titels op cd, dvd en blu ray niet te krijgen. Ook de FRS cadeaubonnen zijn niet in te wisselen. Ook niet op de website van FRS, die overigens buiten het faillissement valt, omdat deze van ECI is.

Free recordshop failliet

Free record shop vraagt voor haar Nederlandse vestigingen faillissement aan. Dit is zojuist bekend gemaakt op het hoofdkantoor van de keten. Het faillissement geldt niet voor de Belgische winkels. Ook de GameMania keten is niet betrokken bij dit faillissement. De frs webshop valt ook BUITEN het faillissement, die wordt geëxploiteerd door ECI. Frs-bonnen kunnen ook daar echter niet ingewisseld worden.

Onlangs zijn de Belgische winkels van Free record shop en de GameMania winkels in Nederland en België overgenomen door investeringsmaatschappij Procures. Met de Nederlandse winkels is dit niet gelukt door stroef lopende onderhandelingen met winkelpandeigenaren.

Een doorstart wordt tot de mogelijkheden genoemd. De huidige 141 winkels (behalve die in Haarlem Schalwijk) blijven voorlopig open. Als er voldoende draagkracht is onder de crediteuren, die dan niet hun volledige schuld vergoed krijgen, kan er mogelijk een doorstart plaatsvinden.

Het gaat al jaren slecht in de verkoop van CD’s en DVD’s. Ondanks toenemende Blu ray verkopen redden de winkels het vaak toch niet. Ook een keten als Van Leest is al van het strijdtoneel verdwenen.