Home » Posts tagged 'rtl'

Tagarchief: rtl

TVOH licht teleurstellend

Ik zit tot nu niet met het volle plezier naar The Voice of Holland te kijken. Het is bijzonder teleurstellend dat het wéér niet in HD is. Dat maakt het kijken op de flatscreen niet tot een volle ervaring. In bijna alle landen is het programma wel in HD. Maar in de bakermat, Nederland, nou net niet door die lui bij RTL (of Talpa?) die gewoon te beroerd zijn om écht een mooi (!) programma te willen maken. Hopelijk binnenkort weer de Engelse versie in HD op BBC One HD!

Geen HD is anno nu toch écht wel een minachting naar je kijkers hoor.

Aan de zangkwaliteiten ligt het gelukkig niet. Er zitten heel veel goede bij !! 

Dat wordt vanaf volgende week toch ‘gewoon’ naar de nieuwe serie Flikken Maastricht kijken. Die is wel HD.

Gezamenlijke on demand dienst NPO, RTLXL en SBS

NPO, RTLXL en SBS met de dienst KIJK gaan hun krachten bundelen. Begin 2014 wordt de dienst NLziet gelanceerd.

Met een abonnement op deze service kan met de mooiste series, films, reality, documentaires en de diverse shows die alle Nederlandse tv-zenders te bieden hebben op een makkelijke manier bekijken. Alles blijft maximaal 1 jaar in het systeem staan. De samenwerking dient het voor de consument eenvoudiger te maken om de content te vinden.

Je kunt op elk moment kijken wat jij wilt.

Voor programma’s van de 3 zendergroepen is met NLziet dus maar één abonnement nodig. Ook dit maakt het voor de consument, u dus, een stuk eenvoudiger dan wanneer u naar 3 verschillende diensten moet. De overheid staat deze combinatie van commercieel en publieke zenders in één dienst toe.

Meer informatie, zie nos.nlmediamagazine.nl , TotaalTV.nl , rtl.nl .

Ook RTL nieuws voortaan in HD

De studiopresentatie van RTL nieuws is voortaan ook in HD te zien. Ook, want sinds afgelopen week is ook Goede Tijden, Slechte Tijden in HD. Geen wazige gezichten meer. Want de SD kwaliteit van RTL nieuws was nóg slechter dan die van NOS nieuws. Het nieuwsprogramma van SBS, Hart van Nederland, is al sinds half januari 2011 in HD te zien. Het NOS nieuws laat nog op zich wachten met HD. Er wordt gepresenteerd van af een tijdelijke studio in de redactieruimte. En deze tijdelijke ruimte is voorzien van HD apparatuur.

Bij het nieuws van RTL zullen veel items nog wel in SD zijn, maar ook daar zal de kwaliteit beter van zijn met de nieuwe, tijdelijke, HD studio.

De ruimte waar tot vrijdag gepresenteerd werd, wordt helemaal opnieuw ingericht ook qua apparatuur. In een hoek daarvan zat ook EditieNL. Die studio is naar verwachting in maart volgend jaar klaar en helemaal HD.

Bron: eigen waarneming + info TotaalTV .

VI RTL 7; geen beelden, wel analyses

In het voetbalprogramma VI op RTL 7 zullen dit seizoen geen beelden te zien zijn van de Eredivisie, meldt Broadcastmagazine. Fox houdt deze beelden exclusief voor zichzelf op Fox NL. Deze zender komt bij (vrijwel) alle providers direct met de start op 19 augustus in het vaste pakket.

Ik vind deze mededeling een béétje bevreemdend want volgens mij zijn er nog wél samenvattingen bij NOS Studio Sport dit seizoen. Maar RTL zit er dus naast.

Minder Duitse kanalen in Oosten op Digitenne

Wie in het oosten van Nederland tv kijkt via Digitenne heeft met een buitenantenne ook vaak een aantal Duitse zenders. Dit gaat echter veranderen. De Duitse RTL groep gaat stoppen met de doorgifte van hun zenders via DVB-T. Dat betekent dat de volgende zenders binnenkort niet meer ‘uit de lucht’ geplukt kunnen worden, althans via etherontvangst. RTL stopt met de doorgifte van de kanalen RTL, RTL2, SUPER RTL en VOX.

Dit betreft dus de doorgifte via dvb-t. Via de satelliet en andere doorgiftesystemen blijven deze zenders, indien aangeboden, gewoon te krijgen.

Bron: TotaalTV