Home » Algemeen » NPO zendt WK uit in UHD kwaliteit; waar zie ik dat?

NPO zendt WK uit in UHD kwaliteit; waar zie ik dat?

Categorieën

Archieven

De NPO gaat het Wereldkampioenschap voetbal deels in UHD kwaliteit uitzenden. Maar wat is dat? Standaard zijn de uitzendingen in 1080i H.264 met 12 Mb/s bandbreedte. Bij UHD is dat 1080p (progressief dus) HEVC met beeldverbeteraar HDR bij een bandbreedte van 15,5 Mb/s. Dit is dus geen 4k, dan is het beeld 2160p (HEVC) met HDR.

Enkele providers geven dit door:

ZIGGO via kanaal 999 van de Next, Next mini. En ook te krijgen met een 4k/UHD televisie op kanaal 999. Dit laatste kan ook als je nog een Humax of XL box hebt.

Zie het artikel op de nieuws over vodafoneziggo site.

KPN: via kanaal 690 van de ontvangers Arris vip5202 (Hussel abonnee’s) en ZTE zxv8001, met ook een 4k/UHD televisie. Heb je de 5202 of 8001 niet, maar wel een 4k/UHD televisie of streamingdevice waarop je de KPN iTV app (Tizen, WebOS, Android-TV, Google-TV, Fire TV) geïnstalleerd hebt dan kan je het kanaal via die app wel krijgen. Ook voor Alles-in-1 / “internet+tv” abonnee’s! (In de app van mobiele telefoons, tablets en de website tv.kpn.com is het kanaal niet beschikbaar)
Het NPO 1 UHD kanaal is bij KPN vanaf 20 november beschikbaar.

Zie ook het artikel op het forum van kpn (geschreven door kpn moderator).

SKV de lokale provider in Veendam, gaat KPN UHD ook aanbieden. Via kanaal 101. Je dient wel een geschikte ontvanger of televisie (4k/UHD) te hebben. Anders krijg je zwart beeld op dat kanaal.

Zie ook het artikel op de site van SKV.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: