Home » Algemeen » Tweede Kamer: verplichte doorgifte onversleuteld tv-signaal

Tweede Kamer: verplichte doorgifte onversleuteld tv-signaal

Categorieën

Archieven

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde een amendement dat stelt dat tv-distributeurs het signaal 1 op 1, onversleuteld, aan de consument dient te gaan aanbieden.  Dit zou dan in de nieuwe mediawet moeten worden opgenomen onder de noemer signaalneutraliteit. Wanneer dit gebeurt is nog niet bekend. Het is nu door de Tweede Kamer, nu de Eerste Kamer nog.

Er is met name een en ander te doen over Hbbtv, een dienst waarbij een zender via internet extra informatie en gemiste programma’s aanbiedt. Via deze dienst kan ook gesproken ondersteuning voor slechtzienden en ondertiteling voor doven worden aangeboden. Anders dan nu via teletekst.

Op dit moment bieden de N.P.O. en de zenders in de SBS-groep Hbb diensten aan. Bij die laatste zenders is dat momenteel alleen via Digitenne en Canaldigitaal beschikbaar. Bekabelde distributeurs, op enkele kleine kabelaars na, halen het voor de tv benodigde signaal uit het zendersignaal. Dat Hbb signaal is nodig om via de rode knop toegang te krijgen tot die dienst. Via losse ontvangers is Hbb nog nergens beschikbaar. Alleen als je ontvangst van digitale kabel, ether of satelliet via de in het tv-toestel ingebouwde ontvanger bekijkt… en het er niet uitgefilterd is.

Maar helemaal een ramp is dat niet. Je kunt het volledige Hbb aanbod bekijken via de Smart-tv app “NPO Uitzending gemist”. Die heeft álle mogelijkheden die Hbb momenteel biedt!

Verwante berichten:
Politiek praat over ongewijzigde doorgifte televisiekanalen .
Meer berichten m.b.t. Hbb tv .


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: