Home » Algemeen » 097-nummers niet bedoeld voor de smartphone

097-nummers niet bedoeld voor de smartphone

Categorieën

Archieven

Om een tekort aan 06-nummers te voorkomen voor mobiele telefonie zijn enige tijd geleden de nummers beginnend met 097 in het leven geroepen. Deze 12-cijferige nummers zijn bedoeld voor mobiele datatoepassingen als pinautomaten (op de markt bijvoorbeeld), ondergrondse afvalcontainers, verwarmingssystemen (ja ook die maken gebruik van mobiele dataverbindingen, vooral centrale verwarmingssystemen in flats e.d.). Ook i.c.m. tablets kunnen deze nummers uitgegeven worden indien de gebruiker niet alleen wifi wil gebruiken.

Het vergeven van 097-nummers voor smartphones is NIET de bedoeling. Het nadeel is namelijk dat deze niet gekoppeld zijn met andere netwerken. Je kunt dus een heleboel nummers niet bellen. Heb je dit (probleem) neem dan contact op met je provider. De 097 reeks is uitsluitend bedoeld voor mobiele datatransmissie. Niet voor gesprekken en sms-en.

De Autoriteit Consument & Markt gaat strenger toezien op een juist gebruik van de 097-nummers.

Bron rtl nieuws. ACM informatie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: