Home » Overig » Storing zenders Ziggo Roosendaal sedert 22 juni

Storing zenders Ziggo Roosendaal sedert 22 juni

Categorieën

Archieven

Sinds de ingebruikname van de nieuwe DVB-T frequentie in Roosendaal is er in sommige huishoudens storing in de ontvangst van de digitale kanalen RTL 5, SBS 6, Veronica en RTL 7. Wat u hieraan kunt doen is te lezen op de site van Stichting STAI (STichting Aanpak Interferentie). Zorg dat u goede kabels en verbindingen hebt. De lengte van de antennekabels niet langer dan 10 meter (anders gaan ze als antenne fungeren). Koop het aansluitmateriaal bij een speciaalzaak.

Geen van beide providers kan hier wat aan doen. De overheid beheert dan wel de frequenties in de ether, maar een kabelbedrijf, dat gebruik maakt van een gesloten systeem tenslotte, bepaalt zelf haar frequenties. Dat dat jaren later botst met etherfrequenties die al waren toegekend maar nog niet in gebruik door Digitenne, valt niet te voorzien.

Ziggo werkt aan een voor klanten kostenloze oplossing. Ziggo geeft de gebruikers gratis coaxkabel(s) en helpt indien gewenst met installatie. Dit is netjes van Ziggo, maar mij niet nieuw. Ook ik had enkele jaren geleden, toen ik nog kabel van Ziggo had, last van interferentie op de digitale ontvanger. Had toch al niet het goedkoopste materiaal. Maar toch. Een monteur van Ziggo heeft toen, kosteloos, een coaxkabel (a x80 4,00 / m ) van 3 meter ertussen gezet voor me, met goede connectors. Probleem was toen opgelost. Nu heb ik echter interactieve tv van kpn. Dat werkt helemaal niet meer met frequenties, maar met streams. Interferentie lijkt me daarbij dus ook uitgesloten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: