Home » FAQ kpn itv en tips

FAQ kpn itv en tips

Pagina overzicht

Hier zijn enkele veelgestelde vragen omtrent televisie van kpn. Interactieve televisie. Bijgewerkt 16 april 2015.
FAQ Digitenne, klik hier.

Zenderoverzicht interactieve tv, klik hier .

Interactieve televisie faq.

VRAAG:
Mijn geluid hapert. Er zitten dips in.

ANTWOORD:
Sinds hier een Philips tv is aangesloten, hetzelfde probleem. Ik heb het opgelost door de kpn-ontvanger rechtstreeks op de audioversterker aan te sluiten. Dat kan digitaal (optisch, alle ontvangers, of coax, via 1903 en 1963, SPDIF) of analoog met de rode en witte connector.

VRAAG:
Videorecorder of hdd/dvd-recorder gebruiken bij interactieve tv.

ANTWOORD:
Het kan maar is wat omslachtig. Mogelijk ondervind je ook problemen met de Copy Once beveiliging die op de live en via opnemen pakket gemaakte uitzendingen staat. Vooral LG en Panasonic pakken dit nogal streng op.

Als de 1853, 2952 of hmb2260 is aangesloten met een hdmi op de tv, sluit dan als volgt aan:
1853 — recorder (scart “vcr”) en recorder (scart “tv”) — tv scart ext. 2

Als de 1853, 2952 of hmb2260 is verbonden met scart met de tv:
1853, 2952 of hmb2260 — recorder (scart “vcr”) ; recorder scart “tv” — tv scart ext.2

Je kunt alleen opnemen ‘waar je naar kijkt’. Lang vooruit plannen gaat niet; de ontvanger gaat na max. 8 uur niet bediend automatisch naar st/by.

Bij álle ontvangers (1963, 1853, 2952 of hmb2260 ) is het veel handiger het opnemen pakket te gebruiken! Info over het opnemenpakket, dat alleen bij ”Instap” € 5 p/m kost, vind je door hier te klikken.

Het je een andere ontvanger (1963, 1960) dan kun je de vcr-scart direct met de video tv-scart verbinden. Om video te kijken de ontvanger standby schakelen. Met de videorecorder kun je alleen opnemen ‘waar je naar kijkt’. Handiger bij deze ontvangers is opnemen met het opnemen pakket (zie verdere vraag!).

VRAAG:
Ik heb zwarte balken links en rechts in het beeld. Vooral via de 700 + kanalen. Via de kanalen 1 t/m 10 is het beeld uitgerekt.

ANTWOORD:
Bij zwarte balken aan de zijkanten is het een 4:3 uitzending en die is te smal voor het 16:9 beeld van je tv. Staat bij je beeldinstellingen de verhouding voor je tv op 16:9 (als je hdmi verbinding hebt op je breedbeeld kan dat niet anders) EN je ‘weergave bij 4:3’ staat op volledig, dan is het beeld van een ‘4:3’ uitzending over de hele breedte uitgerekt.
Echter, via een HD-kanaal zendt de betr. omroep dat ALTIJD uit met zijbalken! Via de 700 + kanalen is de beeldverhouding dus altijd origineel 4:3 danwel 16:9.

De betreffende zender moet wel ‘een signaal’ meezenden dat de uitzending 4:3 is. Alleen dan krijg je onvervormd beeld, met zwarte zijbalken, bij de instelling ‘weergave voor 4:3 uitzending: origineel’.

Sommige zenders kloppen sowieso niet via hdmi met een 4:3 uitzending. Soms constateer ik dat 4:3 uitzendingen áltijd uitgerekt worden, ook als de instelling daarvoor op “origineel” staat. Dan kun je beter kijken via de scart. Ik heb beide aangesloten.

VRAAG:
Kan ik de afstandsbediening ook instellen om het geluid te regelen via een receiver?

ANTWOORD:
Nee, dat kan niet. Er kunnen alleen codes voor tv-toestellen worden ingesteld.
TIP: Wil je ook een receiver met 1 afstandsbediening gebruiken koop dan een ‘lerende’ a.b. B.v. een Logitech Harmony. Leer die de ir-codes van de iTV ontvanger, de TV én de receiver en je kunt het met die ene a.b. af.

VRAAG:

Niet alle tv-mogelijkheden voor de tv werken via de witte itv-afstandsbediening voor de tv.

ANTWOORD:
Dit kan kloppen. Het is wel mogelijk de functies harder/zachter/mute en standby goed te krijgen. Het knopje om ook van tv-ingang te wisselen wil, zeker i.c.m. nieuwere toestellen (nieuwer dan de afstandsbediening) niet altijd werken. Met sommige Philips modellen werkt ook het standby-knopje niet.

VRAAG:
Ik heb een tv waarop via usb een externe harde schijf aangesloten kan worden. Kan ik dat ook gebruiken i.c.m. Interactieve televisie?

ANTWOORD:
Nee, dat kan niet. Daarvoor dient de interne digitale Kabel/Digitenne-tuner gebruikt te worden (dvb-c/dvb-t). Verder kun je dan alleen opnemen waar je naar kijkt. Opnemen van een andere zender dan waar je op dat moment naar kijkt kan niet, omdat de tv maar 1 tuner heeft.
>> Om je opnamemogelijkheden (we hebben het hier nog altijd over kpn interactieve tv) uit te breiden kun je overstappen op het opnemen pakket. Je kunt dan van 6 zenders tegelijk iets opnemen, ook in HD. (De vraag is of je de tijd hebt dat allemaal terug te kijken). Zie ook de volgende vraag.

VRAAG:
Kan ik nog opnemen met de HardDisc van de recorder?

ANTWOORD:
Nee, dat kan niet. In combinatie met het opnemenpakket kun je nog wel je bestaande HDD-opnamen terugkijken. Met het opnemen-pakket is het ook niet mogelijk handmatig opnamen in te plannen (door zelf tijden / zender in te voeren). Ook zijn de marges vast: 5 min. van te voren tot 15 minuten later. Loopt een uitzending verder uit dan wordt dat niet opgenomen (tip: neem ook het programma erna op, zeker bij een live uitzending). Begint de uitzending meer dan 5 minuten te vroeg, dan mis je het begin dus.
> Opnamen blijven maximaal 1 jaar bewaart in het Opnemen Pakket !! Zie ook alle FAQ over het opnemen pakket.

VRAAG:
Ik volg een serie en had een aflevering gemist. Deze wil ik via Programma gemist opnemen op mijn dvd-recorder maar dat gaat niet. Wat is er aan de hand?

ANTWOORD:
Klopt. Sinds januari 2012 is opnemen met de dvd-recorder van Programma gemist (en de Videotheek!) niet meer mogelijk i.v.m. Macrovision kopierbeveiliging, zie bericht op deze website van januari 2012. Mogelijk heeft dit met rechten te maken. M.b.t. de Videotheek te begrijpen.

VRAAG:
Als ik (2x) op de gele infoknop druk wordt het verhaaltje vaak in een zin zomaar afgebroken. Wat kan ik daar aan doen?

ANTWOORD:
Je kunt het verhaaltje wél volledig lezen via ‘gids’. Als je dáár dan op de gele knop drukt kun je hetzelfde verhaaltje scrollen.

VRAAG:
Ik overweeg een abonnement op Sport1. Geeft KPN het hoofdkanaal in HD weer?

ANTWOORD:
Per 1 juli 2013 zullen de zenders Sport1 select en Sport1 voetbal in HD beschikbaar zijn. De overige kanalen van Sport1 zijn SD (bij álle aanbieders overigens).

VRAAG:
Heeft KPN ook Film1 in het aanbod?

ANTWOORD:
Sinds 1 oktober 2013 kun je je inderdaad ook abonneren op Film1. Alle 5 kanalen zijn in SD beschikbaar en Film1 Première , Action en Spotlight zijn óok in HD beschikbaar.

Bovenstaande vragen/antwoorden gebaseerd op deze pagina’s v.h. forum bij kpn. U kunt daar ook terecht voor hier (nog) niet genoemde problemen.

Links: probleemoplosser kpn website.

Klik hier voor een overzicht van de diverse ontvangers en hun mogelijkheden.

*HD = High Definition, HDD = HardDiscDrive


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

#Blijf gezond; werk thuis!

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

%d bloggers liken dit: