Home » Algemeen » Ziggo levert voortaan de Next bij nieuwe abonnementen

Ziggo levert voortaan de Next bij nieuwe abonnementen

Categorieën

Archieven

Bij de abonnementen Complete en Max levert Ziggo voortaan de Mediabox Next. De Mediabox XL wordt niet meer uitgeleverd maar blijft wel nog, minstens enige jaren, ondersteund.

Het gevolg lijkt wel dat afnemen van televisie zonder internet bij het bedrijf niet meer mogelijk is, ik zie ‘tv only’ niet meer op de site. De Next maakt gebruik van IP voor o.a. opnemen. Kennelijk kan dat dan niet via internet van een andere provider. Ook 4K zenders levert Ziggo via hun eigen internet alleen via de Next. Momenteel is alleen LoveNature in 4K. Overige klanten, met andere apparatuur, krijgen die in HD (205, op de Next dus in UHD op dat nummer).
UPDATE 14-6: KabelTV (DKTV), met 5 HD zenders, blijkt nog wel te nemen (à € 18,70). Maar een tv-abonnement met alleen televisie met (bijna) álle zenders in HD is niet meer zonder internet te nemen. Aleen i.c.m. de Mediabox Next en internet (module alleen v.a. 2de tv)

De Next ondersteunt dus 4K, wat Ziggo dus niet via DVB gaat doorgeven. Je 4K tv kan dat via coax (DVB) binnenkrijgen maar daar heb je dus niks aan. Verder wordt gebruik gemaakt van the cloud voor opnemen. Je kunt tot 400 uur opnemen. De bewaartermijn is gelijk aan andere providers: één jaar.

De bediening van de Next is deels met voicecontrol. Je drukt de knop met het microfoontje in en zegt bijvoorbeeld “radio tien” tijdens gebruik van de radio-app, dan gaat ie naar radio 10. Radio is trouwens wat omslachtiger. Je moet een app starten en dat gaat lastig als de tv uit is (wat meestal is als je radio via je audioset luistert). Is die app eenmaal aan dan kan je zenders alleen kiezen met een cursor (tv moet aan) of via voicecommand. Niet (meer) makkelijk een nummer intoetsen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: