Home » Posts tagged 'tcm'

Tagarchief: tcm

Beide Turner filmkanalen stoppen op 1 januari

Meldden we eerder al dat TCM (Turner Classic Movies) er in Nederland (en ook België) mee stopt, nu weet Totaaltv te melden dat het andere kanaal TNT Benelux er ook mee stopt.

Dat betekent dat we na 31 december in één keer twee filmkanalen kwijt raken. De zenders hebben beide geen grootse kijkcijfers. Zelfs voor niche kanalen valt het tegen. TNT was, als deze eraf is, nog geen jaar beschikbaar in Nederland.

TNT (Turner Network Television) wordt in Nederland op beperkte schaal doorgegeven. Bij mijn weten bijvoorbeeld niet door UPC of Ziggo. Hij is wel (in het pluspakket) bij KPN.
TCM wordt op grotere schaal gedistribueerd. Die is ook o.a. bij KPN, Ziggo, Delta e.a.

Met de stopzetting op 1 januari heeft de Europese versie van TNT nog geen 2 jaar bestaan. De zender startte in maart 2012 met enige bombarie. Het Belgische Telenet was lange tijd de enige waar de zender te bekijken was. In januari 2013 kwam de zender bij o.a. kpn.

TCM stopt in Nederland

De filmzender TCM gaat weg uit Nederland. De stekker gaat er bij Turner Classic Movies (Nederland) al op 1 januari a.s. uit heeft eigenaar Turner Broadcasting Service besloten. En dat is best snel, aangezien het, voor mij in ieder geval, nogal onverwacht komt. Dit is te lezen op het All-cam forum.

Ik heb al menige oude film gezien, en vaak ook opgenomen, die niet of niet meer op dvd of blu ray te krijgen is. Best wel zonde deze beslissing. Nou werd er vast wel weinig gekeken, maar ik denk nog altijd zo’n 5000 kijkers per dag. Helaas wordt er niet gemeten door kijkonderzoek.

TCM wordt nog door de meeste aanbieders doorgegeven. Alleen UPC heeft hem al jaren niet meer. TotaalTV vermeld verder dat de zender bij de providers niet (direct) vervangen zal worden door een andere zender. Of dat ook een filmkanaal zal zijn is ook nog niet bekend.

Wil je weten wat er uitgezonden wordt bij TCM ga dan even naar de site http://www.tcmeurope.com/nl/ en kijk daar op de programmering. Helaas staat er niet meer informatie dan titels. Om meer over een film te weten kun je de titel opzoeken via imdb.com!