Home » De mobiele telefoon mee op vakantie, enkele bespaartips

De mobiele telefoon mee op vakantie, enkele bespaartips

Pagina overzicht

April 2015.

Vrijwel iedereen neemt de mobiele telefoon mee op vakantie. Denk dan even aan het volgende.

Belkosten

Wordt u gebeld, als staat de beller 200 meter verder, dan belt diegene náár Nederland volgens het internationale tarief dus. En u ontvangt het gesprek via Nederland, waarbij ú de internationale kosten (Nederland – buitenland) betaald! Dit valt allemaal BUITEN de bundel. Want die geldt alleen voor gesprekken in Nederland.

Voicemail

Ook voicemail in het buitenland kan u voor financiële verrassingen achteraf laten staan.
Wordt u gebeld in het buitenland maar het gesprek gaat naar de voicemail dan is dat een duur grapje. U betaalt namelijk zelf de doorgeschakelde gesprekskosten via het buitenland.
Ook beluisteren van voicemail vanuit het buitenland kost extra: u betaalt het internationale tarief. U belt namelijk met de voicemailbox die zich in Nederland bevindt.

Voor voicemail is het advies: uitzetten voordat u Nederland verlaat. Dit werkt verschillend bij de diverse providers. Zie de help-pagina’s van uw provider.
Als iemand u wilt bereiken, en deze krijgt geen gehoor, kan deze beter even een sms sturen. Dat is gewoon het vaste tarief dat hoor bij het abonnement. Een sms in het buitenland ontvangen is gratis.

Wil je tóch voicemail gebruiken en beluisteren in het buitenland zorg dan dat je je toegangscode (pin) van je voicemail weet. Deze kan je instellen zolang je contact hebt met het netwerk van je provider.

Internet

Ook het gebruik van internet in het buitenland kan aardig in de papieren lopen. Ook hiervoor geldt: zet internet via 4G en 3G uit. Gebruik internet alleen via wifi in het buitenland. Let daarbij wel op privacygevoelige informatie als bv. het gebruik van bankieren.

Prepaid

Maak je gebruik van een prepaid aansluiting zet dan voldoende tegoed op je telefoon voordat je gaat. Je kunt ook opwaardeerbonnetjes meenemen, maar die kun je ook makkelijk kwijtraken.
Ook voor prepaid gelden de tips hierboven. Ook dan kost voicemail extra (internationale tarief dus).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

#Blijf gezond; werk thuis!

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

%d bloggers liken dit: