Categorieën

Archieven

Pagina-overzicht

Contact

U kunt contact opnemen met de maker van deze blog via email. Klik hier om een email te sturen.

Gemankeerd Wimbledon van start

28 juni 12:19:
Matteo Berrettini, runner up van 2021, uitgeschakeld door positive corona-test.

Morgen start het tennistoernooi van Wimbledon. Het wordt gezien als het meest prestigieuze, al is dat dit jaar wat minder. Omdat de Britse overheid het niet goed vind dat op hun grondgebied Russische en Belarussische sporters actief zijn doen die mannen en vrouwen niet mee. Hierdoor ontbreekt onder anderen ’s werelds nummer 1 van de ATP lijst de Rus Medvedev. Ook de Russen Roebljev en Savin kunnen geen acte de présance geven. En bij de vrouwen (WTA) zijn onder anderen de Belarussiche Sabalenka en Azarenka niet van de partij. Ook Russiche toppers ontbreken: onder neem Sjarapova en Ribakina zullen niet van de partij zijn.

Hierdoor hebben de spelersorganisatie ATP en WTA besloten dat het toernooi deze keer op zichzelf staat en zijn er geen punten voor deze ranglijsten te verdienen.

Wedstrijden op Wimbledon zijn te volgen via de tv zenders BBC One en Two, via Ziggo Sport (hoofdkanaal en tenniskanaal) en Eurosport 1 en Eurosport player. Het toernooi duurt tot en met 10 juli.

Wat een ontzettend gezwets bij de VT 1 F1

Man man, ik dacht dat we na Olav Mol wel van allerlei randinformatie en info over coureurs van vroeger bevrijd waren. Maar nee hoor. Minuten lang continu non info; volgens mij volgen / volgden ze helemaal niet wat ze zien. Houd dan a.j.b. je mond en laat de kijker rustig van de beelden genieten.

KPN komt met app voor Firestick

KPN komt officieel binnenkort met de app voor de Amazon Firestick. Hij staat echter al in de store. Zie ook de website Tweakers.

Er zijn ook berichten dat er een app komt voor Apple TV. Sommige sites melden zelfs dat die er al is. Dit is echter onjuist. Er zijn nog geen plannen voor.

Over Firestick en Apple TV zie deze mededeling van een kpn medewerker op het forum.

Er zijn al apps voor Android-TV (Philips, TCL en Sony en losse kastjes), Google-TV, Tizen (Samsung tv) en WebOS (LG).

Al deze apps kunnen alleen thuis gebruikt worden. Bv voor de 2de en/of 3de tv.

Infopagina smart-tv app website kpn.

Buitenshuis kan je alleen de apps voor mobiele apparaten gebruiken: smartphone, tablet en laptop.

p.s. verwar Apple TV (streamingdevice) niet met de streamingdienst Apple TV+. Dat zijn verschillende dingen. TV is een apparaat (boxje) en de andere (TV+) is een streamingdienst waarop je je kan abonneren.

Waarom tv boxen van een provider niet werken met internet van andere provider

Zie ook ‘TV kijken via internet buiten de deur

Dit heeft te maken met de portabiliteit zoals geregeld van uit de E.U. Vakantiegangers binnen E.U. kunnen dan hun tv abonnement ook op vakantie gebruiken, mits in een E.U. land. En mits gebruik gemaakt wordt van een als portable aangewezen apparaat. Dat zijn smartphone, tablet en laptop. Online kijken met andere apparaten kan en mag alleen met het eigen (vaste internet)netwerk van de betreffende provider in het land van het abonnement op het thuisadres. De huidige tv boxen Next en Next Mini van Ziggo maken ook voornamelijk of geheel gebruik van de eigen Ziggo internetverbinding.

Sinds Ziggo na de XL ook de Humax in de ban heeft gedaan werken ook daar de huidig geleverde Mediaboxen ook alleen op het netwerk van Ziggo zelf, met ook internet van Ziggo. Talpa groep (KIJK) is per 1 juni ook gestopt met de ondersteuning van kijken via de rode knop. Zie eerder bericht: Ondersteuning KIJK stopt op Mediaboxen Humax en Cisco.

De XL en Humax worden niet meer uitgeleverd bij (nieuwe) abonnementen. Die krijgen alleen nog de Next of Next Mini. Beiden hebben internet nodig voor het inladen van zenders, zenderinformatie, software en updates. Dit gaat, want mag, alleen via het eigen Ziggo netwerk. De Next maakt voor live kijken dan nog wel gebruik van DVB-C. Al het overige loopt via het interne internet bij Ziggo. De Next Mini werkt volledig via het internet. Maar ook deze valt niet onder de portabiliteit, derhalve alleen op Ziggo aansluitingen. En dan ook alleen op de aansluiting van het abonnement.

Bij KPN werken de ontvangers ook alleen via het eigen netwerk.

De apps voor TV’s en streamingapparaten van beide providers checken zelfs of de tv op het IP is aangesloten wat bij het abonnement hoort. Bij je buurman doet ie het dan al niet zelfs al heeft deze dezelfde internetprovider.
Voor KPN zijn dit TV’s en streamingapparaten met Android-TV, Google-TV, Tizen (Samsung TV) en WebOS (LG). En vanaf 1 juli 2022 ook Amazon Fire stick.
Ziggo biedt het aan voor Android-TV, Google-TV, Apple-TV en Amazon Fire stick.

Alles van 1 provider kan per maand al gauw enkele tientjes schelen. Zeker de combinatie internet van kpn en tv van Ziggo is prijzig. Breng je je tv dan bij KPN onder dan heb je bijvoorbeeld met 2 tv-boxen inclusief opneemmogelijkheid slecht € 15 per maand extra kwijt bovenop het internet. Verder kun je nog via 5 online devices ‘tegelijkertijd’ kijken.
Andersom; het internet dan bij Ziggo onderbrengen scheelt ook. Wel wat minder.

Wat betreft portabiliteit zie de FAQ op deze pagina van Ziggo:
Tweede tv met ziggo go en de vraag: waarom kan ik Apple-TV, Android-TV of Fire Stick niet buitenshuis of op vakantie kijken? Het zelfde geldt voor dergelijke apparaten bij alle andere providers ook.

TV kijken via internet buiten de deur

De vakantie komt er weer aan. We gaan massaal de deur uit naar ons vakantie-adres binnen en buiten Nederland. In de hele E.U. kunnen we via internet gebruik maken van ons tv abonnement thuis. Maar er zijn wat restricties.

Zo kan je via de app van je provider IN een televisie of streamingapparaat alleen op je thuisadres kijken.

Buiten de deur is volgens de portabiliteitsregels (E.U.) alleen het gebruik van de app in een telefoon of tablet mogelijk. En de website voor tv kijken bij je provider.

Je kunt buiten de deur bv wel gebruik maken van NLziet of de app van Canaldigitaal in je televisie of streamingapparaat. Op beide diensten kun je je ook voor 1 of 2 maanden abonneren. Het zijn namelijk maandabonnementen. Je zit er niet meteen een jaar aan vast.

Hoe kijk je buiten de deur dan tóch tv op een televisiescherm via je provider? Dat kan met een Chromecast. Hiervoor is versie V3 dan al voldoende. Want de provider tv app in versie V4 (met Google TV) valt dus niet onder de portabiliteitsregels. Je cast van af je telefoon, tablet of de website (geopend in Google Chrome).

En hoe moet het dan met de voor Chromecast noodzakelijke wifi? Heb je geen ‘vast’ wifi net tot je beschikking dan kan je het Hotspot op je telefoon aanzetten. En daar de chromecast mee verbinden. En/of je laptop. En andere mobielen. Je ”deelt” dan a.h.w. je 4G-bundel daarmee.
Het wifi netwerk van de camping is ook ongeschikt. Het delen van apparaten is daar geblokkeerd. En/of is de snelheid begrensd.

Zorg voor een voldoende (maand)bundel in je vakantie. Buiten Nederland (E.U.) is die bij de meeste providers overigens maximaal 25 GB (i.c.m. de onbeperkt bundel voor Nederland). Een uur tv kijken of anderszins streamen kan al gauw 2,3 GB opmaken, denk daar aan.

F1 TV Pro voegt NL commentaar toe

F1 TV Pro voegt met ingang van komend raceweekend (10, 11, 12 juni) Nederlands commentaar toe. Ze hebben een overeenstemming bereikt met Viaplay. Dus ook daar zullen Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk te horen zijn.

Bij F1 TV Pro kan je uit verschillende talen kiezen. Nu dus ook Nederlands.

Viaplay Xtra kanaal i.i.g. nog hele seizoen

Het Viaplay Xtra kanaal, waarop vrije training 3, de kwalificatie en de race te zien zijn, gaat in ieder geval nog dit jaar door tot einde seizoen. Dat zijn de providers met Viaplay overeen gekomen.

Men kan bij deze providers het abonnement op Viaplay via de providerfactuur nemen: Ziggo, KPN, T-mobile, Caiway en Delta.

Kijkers kunnen over dit kanaal beschikken indien ze het Viaplay abonnement via de factuur van hun provider betalen. Het betreft hierbij Ziggo (200), KPN (225), T-mobile (140), Caiway (200) en Delta (200). Je kunt alleen live kijken. Dat je het kan opnemen wil Viaplay niet.

Op Viaplay Xtra is alleen Formule 1 te zien. Voor al het overige aanbod aan sport, films en series dien je de app in bv je smart-tv, tablet of telefoon te gebruiken. Indien je geen smart-tv hebt of deze is te oud dan kun je Chromecast gebruiken.

Weer een decoder niet meer bruikbaar op (upc-deel) Ziggo

Er zijn al diverse decoders de laatste maanden uitgevallen voor gebruik. Zo zijn alle mpeg2 decoders niet meer bruikbaar. De zenders die nog SD zijn worden omgezet naar SD mpeg4 namelijk. Of worden vervangen door de HD versie, ook mpeg4. Qua decoder ben je ook afhankelijk van de codec(s) die je oude decoder ondersteunt. Zie alinea 3.

Het lijkt erop dat veel digitale ontvangers, ook in oude tv’s (ouder dan 10 jaar) niet meer werken op het fUPC deel van het netwerk na de wijzigingen van 16/17 mei m.b.t. de doorgifte van RTL 4,5,7,8, Veronica, Net5 en SBS6. Mogelijk helpt opnieuw instellen van de zenders met 6900 als symbolrate. fUPC dus.

Ook diverse HD decoders ouder dan 10 jaar zijn niet meer bruikbaar. Met name van Samsung. Zo zijn de DCB-H360R en DCB-H380R al een tijdje op het hele netwerk uit de gratie. Sinds deze maand is de 12 jaar oude SMT-C7140 voor het fUPC deel NIET meer bruikbaar. Ook niet voor de ongecodeerde zenders (netwerk 4444). Deze werkt alleen nog op het fZiggo deel.

De postcodecheck voor de bruikbaarheid van deze decoder geeft alleen aan dat ie niet voor gecodeerd gebruikt kan worden derhalve geven fUPC postcodes consequent: X niet geschikt. Gebruik je een fZiggo postcode dan: V Geschikt. Tot deze maand WAS ie dus wel geschikt voor ongecodeerd in fUPC.

Je kan erop wachten dat ie ook voor fZiggo buiten de boot gaat vallen. De decoder is uit mei 2010 en heeft dus niet meer de nieuwste techniek (codecs) aan boord. Dit blijft Ziggo ook voor fZiggo niet eindeloos ondersteunen.

Er zijn wel wat decoders verkrijgbaar, ook met opnemen, maar gezien de prijs is huren aantrekkelijker en zorgelozer. Eigenlijk zijn er geen losse boxen die in fUPC gebied gebruikt kunnen worden. Dat heeft de oude eigenaar UPC namelijk goed dichtgespijkerd. Het is alleen mogelijk om televisies met ingebouwde DVB-C tuner te gebruiken; ongecodeerd (4444) maar ook met een smartcard (5555). Maar dan kun je alleen live kijken in fUPC.
Wil je functies als opnemen e.d. dan zul je een abonnement moeten nemen met een Next mini of Next. Internet & TV Standaard, Internet & TV Complete of Internet & TV Max.

Met een Humax werkt het via fUPC nog wel, maar dan alleen de ongecodeerde kanalen. Humax decoders zijn tweedehands nog wel te krijgen. De 5200c en 5400c hebben een ingebouwde HDD voor opnamen (2 tuners). Van slechts 1 andere zender tegelijk met kijken naar een zender. De Humaxen zijn niet mee nieuw verkrijgbaar.

Het is sowieso aan te raden om een decoder via de provider te nemen, bij Ziggo met minimaal het abonnement ”Internet + TV Standaard”. Als die dan ooit defect of onbruikbaar raakt wordt ie gratis vervangen. Ook kun je er veel meer mee opnemen dan met een decoder met een HDD erin.

Roland Garros: Botic-Rafael live op Eurosport 2

De tennismatch tussen Botic van de Zandschulp en Rafael Nadal zal ca. 15:00 / 15:30 beginnen. Deze is live op Eurosport 2 te zien. Bij Ziggo en KPN zit deze zender in het pluspakket.

Ziggo stopt met CBS Reality en meer wijzigingen

Per 30 juni wijzigt Ziggo het zenderaanbod. Er komen 5 nieuwe zenders, uiteraard in HD kwaliteit:

Filmbox (TV Standard) (100)
Njam (Vlaamse kookzender)(TV Standard)(80)
Curiosity channel (Movies & Series XL / TV Zenders Plus) (201)
UPDATE 30 juni; Curiosity channel is per 12 juli beschikbaar
DuckTV (Movies & Series XL / TV Zenders Plus)(311)
Playboy TV Europe (Movies & Series XL / TV Zenders Plus) (799)

En deze verdwijnen uit het aanbod:

CBS Reality (ik denk dat Z zich een beetje vergist; deze wordt veel verzocht bij kpn door overstappers. KPN heeft ‘m echter niet. Qua landelijke provider hebben alleen T-mobile en Online.nl ‘m nog. In aanvullende Thema pakket)
Extreme Sports channel (ook niet meer bij kpn)
Pebble TV (ook bij kpn al verdwenen; wel bij Online.nl en bij NLziet per 28 juni ’22)

Bron: collega Mediamagazine.

Viaplay hapert nog te vaak

Bij veel abonnee’s op Viaplay is er nog vaak en veel hapering van de stream tijdens F1 activiteiten. Zaterdag ging de stream tijdens de napraat van de kwalificatie op zwart (om 17:25), maar dat zat bij de bron. Want het logo bleef in beeld én als je wat terugspoelde was het er wel om er bij het zelfde woord weer op zwart te gaan. Rond 17:40 was er weer beeld en geluid.

Hier wordt gekeken op een Samsung met 70 Mb/s DSL (kpn). Tijdens alle raceweekenden één keer een hanger gehad, waarbij ik na 1 minuut geduld de stream heb verlaten en opnieuw gestart. Toen deed ie het goed.

Ander adres met een Philips ook met 70 Mb/s maar FttH (kpn). Ook één keer een hanger. Niet dezelfde als bij mij.

Hier valt het dus wel mee; dat kan dus. Maar bij veel anderen helaas niet. Ondanks goede downloadsnelheid van aansluiting en abonnement. Zeker de helft van de abonnee’s ondervindt problemen. En dat is natuurlijk bloedirritant als je naar een best spannende race zit te kijken. Want wie had nou tot op 3/4 van de race gedacht dat Max als 1ste over de meet zou komen? Met een dubbelslag met z’n teammaat Sergio (Checko) Perez als 2de?

Nickelodeon Ukraine sinds vandaag ook bij Ziggo / Nickelodeon Україна на ziggo

Vandaag heeft ook Ziggo de kinderzender Nickelodeon Ukraine toegevoegd. De zender richt zich op kinderen van 2 tot 10 jaar met voornamelijk tekenfilms. Deze zijn op deze zender in de Oekraïense taal gedubt. De zender zit ongecodeerd op positie 313 en is ook online via ZiggoGo te krijgen.

Сьогодні Ziggo також додав дитячий канал Nickelodeon Україна. Канал орієнтований на дітей від 2 до 10 років з переважно мультфільмами. На цьому каналі вони озвучені українською мовою.
Передавач розкодований на позиції 313, його також можна отримати в Інтернеті через ZiggoGo.

Ziggo biedt per vandaag weer 7 zenders meer in HD

Per vandaag zijn er bij Ziggo wederom zenders naar HD opgewaardeerd. Deze zenders waren tot nu in alle pakketten alleen in SD beschikbaar. Het betreft:
WDR (56), NDR (57) v.a. KabelTV en RTL (de duitse, 58) v.a. TV Standaard.
En in het Movies & series XL / TV zenders PLUS pakket:
TV 538 (538), TV Oranje (609), Stingray Jazz (611) en CNBC Europe (507).

De dubbele vermelding in de volledige zenderlijst (05555) is verdwenen. Daar komen de SD versies die van af 925 stonden, niet meer in voor. De zenders die, voor het KabelTV aanbod, ook nog SD zijn te krijgen zie je alleen SD via zenderlijst 04444. Dat zijn de zenders van RTL en Talpa. (zie het KabelTV overzicht op deze site). Deze worden nu (!) doorgegeven in SD/mpeg4. Dat was mpeg2.

Er is nu nog maar HEEL weinig verschil in het aanbod v.d. zenders wat bij beide providers overeen komt.

Pagina: Bij KPN in HD; bij Ziggo in SD en vica versa. (alleen de zenders die beide hebben)

Tip voor klassieke muziek liefhebbers

De hele week om 20:00 uur op Ketnet:

Halve finales koningin Elisabeth concours. Tot 23:00 uur.

Ketnet is te krijgen via

Ziggo: SD, nr. 53
KPN TV: HD, nr. 30
KPN Digitenne: HD, nr. 31
T-mobile: SD, nr. 23
NLziet: HD

Meer HD bij Ziggo?

U vraagt zich misschien af; waarom verschijnt hier dan geen enthousiast bericht na de zeer recente publicaties bij collega’s? Nou, simpel. Omdat de huidige situatie in het aanbod van HD er al weer sinds 10 april is. Toen zijn er van 14 zenders die ook in KabelTV zitten, de SD versies uitgeschakeld (!) waardoor deze sindsdien ook HD te zien zijn zonder smartcard. Er is dus niks nieuws onder de zon.
Deze 14 zenders zijn via TV Standaard, Complete en Max al heel lang HD. In het KabelTV aanbod blijven RTL 4, 5, 7, 8 en Z en SBS 6, Veronica en Net 5 SD. Daarvoor moet je over naar TV Standaard of hoger. Deze SD kanalen gaan binnenkort wel van mpeg2 naar mpeg4, in SD dus.

Zie ook: 14 zenders naar HD bij Ziggo en Zenderoverzicht KabelTV op deze site. En de zenders die beide providers hebben maar Ziggo in SD en kpn wel in HD. Dat lijstje is de laatste maanden wel flink geslonken.

Nieuw op deze site:Zenderoverzicht NLziet. Zie linkerkolom "Zenderindeling NLziet".Inclusief HD aanduidingen indien van toepassing.Ziggo schema uitschakeling analoge TV en FM. 29 maart 2022 project afgerond. Er is geen PAL tv of FM radio meer beschikbaar.

Sportrechten: wie heeft wat?ESPN, Ziggo Sport, Eurosport, Viaplay group.

19-3-2020; Openstelling KPN net "niet meer verplicht" na uitspraak over openstelling VodafoneZiggo, meldt Tweakers.

10-7-2021; vervolg van dit verhaal: KPN mogelijk weer onder controle ACM. (TotaalTV)

Zenderwijzigingen

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Sinds 1-12-18 is de VRT ook in België alleen met abonnement via de ether te ontvangen. Eén, Canvas en KetNet zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli 2014 middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Disclaimer

  • Aan informatie kunnen geen rechten ontleend worden.
  • De maker van deze site kan niet aansprakelijk worden gehouden voor consequenties ten aanzien van enig handelen n.a.v. de informatie op de site.