Home » Nieuws » VRT gaat teletekst stoppen

VRT gaat teletekst stoppen

Categorieën

Archieven

De Vlaamse omroep VRT gaat teletekst uitfaseren. Uiteindelijk blijft er, net als bij de BBC, alleen een ondertitelservice voor doven en slechthorenden over. Het aparte is dat juist daarvoor begin jaren ’80 teletekst ontwikkelt was, maar het zeker de eerste 15 jaar daarvoor niet of nauwelijks is gebruikt.

Teletekst wordt volgens de woordvoerder van de VRT steeds minder gebruikt. Dit komt door het toenemende gebruik van smartphones en tablets. Vergeten wordt echter dat teletekst een zeer toegankelijk medium is voor m.n. nieuws en programma-informatie.

Zie m.b.t. de teletekst van de VRT ook Het Laatste Nieuws .

Sinds de uitschakeling van Teletekst op TV Noord-holland heeft schrijver dezes die zender niet meer aan gehad. Ik gebruikte daar namelijk alleen maar teletekst voor het regionale nieuws.


1 reactie

  1. […] meldden wij u al dat de VRT ging stoppen met teletekst. De datum waarop was echter nog niet bekend. Inmiddels […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: