Home » Posts tagged 'teletekst'

Tagarchief: teletekst

Fox Sports beëindigt teletekst

Fox Sports stopt met de teletekstdienst. Deze was uitsluitend beschikbaar via Fox Sports 1 HD versie overigens. Via de overige kanalen en de SD versie van FS 1 is het niet te krijgen. En v.a. 27 juni helemaal niet meer. Zo staat bij hen op pag. 100 te lezen.

Er verdwijnen jammer genoeg steeds meer teletekstservices.

De laatste paar jaar zijn er velen mee gestopt. RTL Nederland, SBS-groep (nu Talpa), Discovery Networks (Discovery en Eurosport), Brava (nu Stingray Classica), VRT, BBC (die stopte als eerste), Diverse regionalen w.o. NH TV.

Wel nog teletekst: NOS (de TT-app hiervoor is zeer populair), ARD, ZDF, RTL Television, WDR, NDR

(bronnen: TotaalTV en teletekst Fox Sports)

Ook RTV Noord staakt teletekst

RTV Noord stopt ook met de teletekstservice. In dit geval komt het niet echt door een verandering van inzicht. Ook Noord moet ruim 1 miljoen bezuinigen, net als alle andere regionalen. Bij Noord vind men teletekst geen core business meer van de regionale omroep. Het nieuws is ook te volgen via de website en de app.

Heel langzaam lijkt teletekst uitgefaseerd te raken hoewel het nog wel meevalt. In juli 2009 stopte de BBC, nota bene de ontwikkelaar van teletekst (ceefax), er al mee.
1 januari 2015 hield de teletekst van TV Noord-holland en AT5 ermee op. Na 31 mei 2016 is de VRT ermee gestopt. En nu wil Noord er dus mee stoppen.
Per 1 oktober is ook de teletekst van Brava stopgezet door de nieuwe eigenaar Stingray.

NS reisinfo op TT 751 blijft nog even

De NS had aangekondigt per vandaag de informatie via Teletekst 751 stop te zetten. Op de pagina is nu echter te lezen dat reizigersorganisaties hier nog overleg met de NS over willen hebben. Derhalve heeft NS besloten de informatie nog even voort te zetten tot het overleg is geweest. Wat er daarna gebeurt hangt van de uitkomst af.

Bron.

NOS Teletekst via internet (er is ook een app)

NS TT-info verder als tt751

Software ontwikkelaar Geert Wirken betreurt het verdwijnen van NS info 751 dermate dat hij per direct een webversie online heeft gezet. De NS info zal dus via tt751.nl te vinden zijn in de bekende Teletekstopmaak.
Om de informatie wel wat makkelijker te vinden te maken is tt751 wel een (langere) pagina. Dat kan tenslotte op internet. tt751.nl is geschikt voor het scherm van een smartphone.

De informatie op tt751.nl is gelijk aan die op Rijden de Treinen.nl. (bron)

De website van de Ned. Spoorwegen: ns.nl.

Het standaard aanbod van NOS Teletekst is op internet te vinden via nos.nl/teletekst. Er is ook een app voor beschikbaar (Android en iOS).

Laatste dag VRT teletekst

Het is vandaag, 31 mei 2016, de laatste dag dat de VRT redactie teletekst nog actueel houdt. V.a. morgen staan er meldingen op dat teletekst gestopt is. Er staat verwijzing naar plekken waar de informatie wel te vinden is, zoals de internetpagina’s van de VRT.

De ondertitelservice (888) zal wel voortgezet worden. Apart genoeg is dit ook precies waar de BBC in de jaren ’70 teletekst voor ontwikkelt had.

Voor nieuws kunt u bij de Belgen voortaan terecht op deredactie.be.
Sportnieuws: sporza.be
Over de omroep: vrt.be (feitelijk de startpagina voor alles van VRT)
Alles over Één: www.een.be
Alles over Canvas: www.canvas.be
Alles over Ketnet: www.ketnet.be

VRT gaat teletekst stoppen

De Vlaamse omroep VRT gaat teletekst uitfaseren. Uiteindelijk blijft er, net als bij de BBC, alleen een ondertitelservice voor doven en slechthorenden over. Het aparte is dat juist daarvoor begin jaren ’80 teletekst ontwikkelt was, maar het zeker de eerste 15 jaar daarvoor niet of nauwelijks is gebruikt.

Teletekst wordt volgens de woordvoerder van de VRT steeds minder gebruikt. Dit komt door het toenemende gebruik van smartphones en tablets. Vergeten wordt echter dat teletekst een zeer toegankelijk medium is voor m.n. nieuws en programma-informatie.

Zie m.b.t. de teletekst van de VRT ook Het Laatste Nieuws .

Sinds de uitschakeling van Teletekst op TV Noord-holland heeft schrijver dezes die zender niet meer aan gehad. Ik gebruikte daar namelijk alleen maar teletekst voor het regionale nieuws.

Teletekst op Eurosport

Update: de actualiteit heeft dit bericht ingehaald. Sinds 13 november is er teletekst op Eurosport1 HD bij KPN, XS4ALL, Telfort, gelijk aan de teletekst op Eurosport1. Bij Ziggo ontbreekt de teletekst op de HD versie. Zie volgende alinea hoe je bij Ziggo de teletekst van Eurosport kunt raadplegen. Via Eurosport2 is HD en SD geen teletekst.

Originele bericht:

Bij veel providers zijn inmiddels de HD kanalen op lage zenderposities, KPN volgt medio 2016 hiermee. Dus bij deze even aandacht voor de teletekst bij Eurosport. Deze wordt helaas niet aangeboden op Eurosport HD en dus bv. bij Ziggo lijkt het dan of je geen teletekst hebt bij Eurosport. Stem hiervoor dan af op Eurosport (de SD versie). Dan kun je wel de teletekst informatie bekijken. Bij Ziggo is dat kanaalnummer 941.

Via Eurosport 2 wordt helemaal geen teletekst aangeboden.