Home » Posts tagged 'ert'

Tagarchief: ert

Rechter: Griekse omroep ERT moet weer open

De Griekse rechtbank heeft de regering gelast om de omroep weer te starten. Dit heeft te maken met het feit dat de ondernemingsraad een bodemprocedure heeft aangespannen. Tot die uitspraak is het niet wettelijk gegrond dat de omroep uit de lucht is gehaald.

Meer info, zie nu.nl.

EBU brengt nieuwszender ERT in de lucht

Dankzij een schalkse actie van de EBU is de uitzending van de nieuwszender (televisie) van de Griekse omroep ERT weer in de lucht. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een eigen transponder van de EBU. De ERT is op dit moment uitsluitend via die transponder te krijgen en natuurlijk via internet via de site van de EBU. Die van de ERT zelf ligt eruit.

De EBU is duidelijk niet gecharmeerd van de bruuske actie van de Griekse regering. Er dreigt nu echter wel een klein ‘oorlogje’ tussen die regering en de EBU. De Grieken dreigden eerder met het gerecht als ‘iemand’ de ERT zou helpen weer uit te zenden.

Er is internationaal veel onbegrip en boosheid over de beslissing van de Griekse regering om de ERT per 12 juni 00:00 u geheel te sluiten. Daarna pas te reorganiseren en dán pas weer te gaan uitzenden. Hierdoor kan de ERT wekenlang uit de lucht zijn en dat is geen goede zaak, aldus 38 Europese collega’s.

Lees ook mediamagazine.nl en totaaltv.nl .

Klik hier om live te kijken naar de ERT.

Griekse (staats)omroep per 12 juni opgeheven

In verband met bezuiniging gaat de Griekse staatsomroep ERT op de schop. Dat begint met de drastische maatregel dat deze feitelijk per 12 juni van af 00:00 uur wordt opgeheven. Dat moment gaan de zenders ook uit de lucht.

Als reden voor de onmiddelijke opheffing wordt gegeven de cultuur van corruptie en mismanagement binnen de staatsomroep.

Achter de schermen gaat men een herstart voorbereiden die ‘zo snel mogelijk’ ervoor moet zorgen dat de uitzendingen hervat kunnen worden. Momenteel werken er bij de staatsomroep 2800 mensen. Na de reorganisatie zullen dat er ca. 1000 moeten zijn. Tot die tijd is de omroep uit de lucht. Het is ons nog niet bekend dat het eerder voorkwam dat een omroep zo plotseling en drastisch ‘dicht’ moest.

De medewerkers hebben inmiddels de kantoren bezet en weigeren uit de lucht te gaan.