Home » Algemeen » Ziggo naar digitaal: oude TV gebruiken

Ziggo naar digitaal: oude TV gebruiken

Categorieën

Archieven

Ziggo is momenteel de analoge televisie aan het uitschakelen. Er zijn zelfs nog mensen die TV’s uit de jaren ’80 gebruiken. Kom bv. Sony Trinitron tegen op forum Ziggo. Nou zijn daar gedurende een aantal jaren (12) diverse modellen van gemaakt, zowel ouderwets 4:3 zonder scart als breedbeeld met wel 3 scarts. De term Trinitron is namelijk wel zo’n 12 jaar gebruikt.

SCART is minimaal nodig.

Heeft je TV niet minimaal één scart aansluiting dan kun je de FTA ontvanger 5500c NIET aansluiten. Daar zit wel een DIN naar SCART verloop bij, maar female-SCART naar tulp-video en audio  bestaat niet. Evenmin DIN naar tulp (wel voor alleen geluid).
Op een TV zonder scart kun je na uitschakeling v.d. analoge doorgifte niet meer kijken. Iedere digitale ontvanger zal nml minimaal daarmee aangesloten moeten worden.
Maar ach, dan wordt het wel tijd je tv eens te vervangen, hè.

Koptelefoon gebruiken.

Er zijn geen tv ontvangers bij Ziggo die zo’n aansluiting (regelbare minijack) hebben. Sluit de koptelefoon gewoon aan op de koptelefoonaansluiting van het televisietoestel.

Gebruik (analoge) recorder; dvd/hdd-recorder.

Om nog op te kunnen nemen sluit u een digitale ontvanger, bv de 5500c, aan op de extra scart-aansluiting van de dvd/harddisc-recorder. Die hebben er altijd 2. Opnemen: zet de ontvanger op de gewenste zender en zet de recorder op die ingang (meestal ext. 2).

Digitale radio via 5500c.

Dit kan alleen rechtstreeks als je geluidsinstallatie een optische audio-ingang heeft. Er zit geen ‘analoge’ audio-uitgang op de 5500c.
Heeft je geluidsinstallatie geen optische ingang dan kun je wel een digitaal naar analoog adaptertje aanschaffen. Overigens blijft de analoge FM nog wel tot eind 2020 in stand.


1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: