Home » Posts tagged 'rtl4'

Tagarchief: rtl4

The voice kids weer van start

Komende zaterdag 14 februari gaat het 4de seizoen van The voice kids van start. Coaches zijn als van ouds Nick & Simon, Angela Groothuizen en Marco Borsato. Bij de kids versie zijn er 3 i.p.v. 4 coachteams.

De uitzendingen worden elke zaterdag v.a. 20:00 uur uitgezonden via RTL 4. The voice (kids) is op RTL 4 nog steeds niet in HD.

Het is tegelijk met de Britse The voice op BBC 1. Die is wel in HD.

25 jaar commerciële televisie in Nederland

Vandaag, 2 oktober, is het 25 jaar geleden dat RTL Veronique begon met uitzenden. Enige jaren later is deze zender omgedoopt naar RTL 4. Het leek te veel op Veronica en op die naam waren en zijn andere rechthebbenden.

Vrijwel direct begon men ook met de eerste Nederlandse soap: Goede Tijden, Slechte Tijden. Hoewel de slechte tijden de overhand hebben is deze soap nog steeds ongekend populair.

Dat de zender op 2 oktober begon is overigens geen toeval. Die datum was bewust gekozen. Want op diezelfde datum in 1951 begonnen de eerste reguliere televisie-uitzendingen in Nederland. Toen nog met alleen Nederland (nu NPO) 1 en maar een paar uur per dag.

Opmerkelijk is dat ook Jan de Hoop, Loretta Schrijver en Irene Moors vandaag 25 jaar bij rtl werkzaam zijn. De laatste jaren doet hij de ochtenduitzendingen van het nieuws. Irene Moors begon 5 jaar eerder bij de NCRV.

Zie ook het bericht uit 2011: 60 jaar televisie in Nederland .

Zie ook: nos.nl . Broadcastmagazine.nl . RTLnieuws.nl .

Linda’s zomerweek toch weer niet in HD

Ik had gehoopt en verwacht dat Linda’s zomerweek dit seizoen in HD gemaakt zou zijn. Maar niets is minder waar. Het is, toch weer, in SD. En helaas, SD kan scherper dan het bij Linda is. Ik verlies gewoon de aandacht met dat ietwat wazige beeld. En dus ben ik eerder naar een ander programma gegaan.

Gemiste kans, RTL.

Seizoen 2 Divorce al beschikbaar bij Videoland Unlimited

Bij Videoland Unlimited is nu al seizoen 2 van Divorce volledig beschikbaar. Ook in HD.

Met Videoland Unlimited kan men voor 10 € per maand onbeperkt naar een aanbod van enkele honderden films en tientallen series kijken. De dienst is beschikbaar via aanbieders die Videoland on demand aanbieden w.o. KPN en CaiWay-glasvezel.

Videoland Unlimited is niet beschikbaar via de webversie van videoland of de app op een smart-tv.

NOS zendt begrafenis Mandela vertraagd uit

Toen de NOS vanmorgen met de uitzending van de begrafenis van Mandela begon was deze in werkelijkheid al ca. een uur gaande. Desalniettemin stond er bij de NOS het woordje live in beeld. Maar feitelijk had de uitzending dus vrijwel een uur vertraging.

De NOS heeft deze tactiek eerder gebruikt bij de O.S. in 2012. Ook daar liep het achter op de werkelijkheid én stond er toch live in beeld.

Als iets live is verwacht je toch dat het RECHTSTREEKS is.

Zie ook: Totaaltv.nl ,

Dat RTL 4 de uitzending van Hollands Got Talent 30 seconden vertraagd i.v.m. de ondertiteling van Dan Karaty lijkt me overigens geen probleem.

Bonje met de buren voortaan bij SBS 6

Het programma Bonje met de buren gaat naar sbs 6. Bij rtl 4 werd het gepresenteerd door John Williams en Natasja Froger. Bij sbs gaan Patty Brard en Jochem van Gelder het bemiddelende stokje overnemen.

Natasja Froger had in het vierde seizoen al aangegeven dat ze toe was aan ‘iets luchtigers’. Bonje met de buren was best ‘zware kost’ volgens de presentatrice, die grote bekendheid verwierf met Hart in Actie bij sbs 6.

Haris wint x-factor

Haris Alagic (18) is de winnaar geworden van deze editie van x-factor. Haris is tijdens de reeks 18 jaar geworden. Zijn ouders komen uit Bosnië. Haris is in Nederland geboren. Een grote invloed op Haris heeft zijn opa, een Bosnische volkszanger.

Coach Angela Groothuizen kón niet meer verliezen. Het ging, nadat halverwege Gordon’s groep B-Brave weggestemt was, alleen nog tussen haar twee talenten Haris en Adriaan.

RTL zenders Astra 1 (sd) verplaatst

De rtl zenders op de Astra 1 satelliet zijn verplaatst. Het betreft de uitzendingen in sd. Deze satelliet is nog veel in gebruik bij kijkers die nog steeds een ‘ouderwetse’ ontvanger i.c.m. één lnb op 19,5 hebben. Tot eind augustus zijn de 4 rtl zenders ook nog op de oude frequentie te bekijken. Daarna dient men beslist een zenderscan uit te voeren.

Bron/meer info, klik hier.

Linda’s zomerweek goed bekeken

De tijdelijke talkshow Linda’s zomerweek wordt goed bekeken. Het programma is deze week dagelijks van 21:30 tot 23:10 op RTL4 te zien. De combi’s van gasten is tot nu toe goed gekozen. Op maandag keken er 1.1 miljoen en gisteren, dinsdag, waren 1.3 miljoen kijkers.

Wel jammer is dat de show niet live is, daardoor mist het wel een beetje spontaniteit en actualiteit. Verder is het in déze tijd natuurlijk verdomd jammer van die belabberde SD beeldkwaliteit. Anno 2013 had het toch wel in mooi HD gemaakt kunnen worden. Dat kijkt op onze moderne beeldschermen toch wel veel lekkerder. Nu heb je constant het gevoel dat je een bril nodig hebt.

Weekje ‘zomer’ met Linda

Deze week is het zover. De langverwachte mini-talkshow met Linda de Mol. Vandaag tot en met vrijdag komt Linda’s zomerweek op de buis, of als je modern kijkt op het scherm.

Elke avond ontvangt Linda steeds twee gasten voor het gesprek. De uitzendingen zijn al opgenomen. In de vooruitblikken waren al interessante quotes waar te nemen.

Voor gasten en meer informatie: http://www.rtl.nl/programma/lindaszomerweek/ .

Aaf komt terug

De comedyserie Aaf krijgt een tweede seizoen. De serie is gebaseerd op de Amerikaanse Sitcom uit de jaren 90 met Roseanne. Er worden originele draaiboeken gebruikt die aangepast worden naar de Nederlandse en hedendaagse situatie.

In de RTL-versie wordt de hoofdrol vertolkt door Annet Malherbe. De kijkers moesten in het begin nog wennen aan de slanke verschijning. De actrice heeft een maagverkleiningsoperatie ondergaan. (gastric bypass)

Aaf is op de zaterdagavond goed bekeken. De laatste aflevering dit seizoen op zaterdag 1 juni werd door bijna 1,3 miljoen mensen bekeken.

Malaika (RTL) keert niet terug

De serie Malaika keert niet terug op televisie. Er is één seizoen uitgezonden bij RTL4, van maart tot en met mei. De serie weerspiegelde het wel en wee in een zorginstelling.

De serie werd o.a. gefinancierd door een conglomeratie van zorginstellingen. Die trekken zich nu terug. Daardoor is financiering van af het tweede seizoen niet meer rond te krijgen.

Voor RTL begrippen werd de serie niet zo heel goed bekeken. Er keken elke week zo’n 260.000 mensen. Volgens een woordvoerder hebben de kijkcijfers echter geen rol gespeeld bij de beslissing.

Nieuwe serie Wie ben ik? op RTL 4

De spelshow Wie ben ik? keert terug op televisie. In de jaren 1990 was deze op televisie bij (ik geloof de tros). Toen met presentatrice Caroline Tensen, en teamcaptains Ron Brandsteder en Andre van Duin.

In 2008 is er één seizoen geweest bij SBS6, deze is onlangs herhaald. Opgezoomd naar het 16:9 formaat, het beeld was daardoor wel wat wazig. De show werd bij sbs gepresenteerd door Tooske Ragas en de teamcapains waren Patty Brard en Gerard Joling.

Zowel bij de Tros als SBS waren er steeds 2 gasten in de teams. Dat gaat in de versie van RTL veranderen. Per team zijn er 2 vaste leden en 1 gast. Het ene team wordt gevormd door Paul de Leeuw en Jandino Asperaat, met een gast. En tweede team heeft als vaste leden Gordon en Richard Groenendijk.
Het spel wordt deze keer geleid door Wendy van Dijk. Curieus is dat zij in de jaren ’90 de aangeefster was van de voorwerpen die de hints in het spel vormen.

Slecht geluid rtl boulevard

Vanavond is er op alle kanalen een zeer slecht geluid bij rtl boulevard te beluisteren. Vooral de presentatie in de studio klinkt nogal vlak en blikkerig.

Aangezien het hier via Digitenne, i-tv 4 en i-tv 704 zo slecht is vind ik dat ik het hier wel even kan melden. Het ligt dus niet aan uw toestel.