Home » Breedbeeld, HD en 3D » 3D weergave en een wat oudere HDMI versterker

3D weergave en een wat oudere HDMI versterker

Categorieën

Archieven

Ik zelf vind het nergens, dus schijf ik het hier maar zelf.

(Bij een versterker die 3D ondersteund is het geen probleem, dan gebruik je Full HD 3D weergave. Dit artikel bespreekt 3D i.c.m. een oudere versterker met hdmi aansluiting)

Wil je dts-hd, dd true hd en pcm 5.1 weergave behouden i.c.m. 3d dan is het (gelukkig) wel mogelijk om je BD 3D speler met maar 1 hdmi-uitgang met je versterker te verbinden. En de hdmi uitgang daarvan dan weer met je 3D-televisie. Het is dan wel noodzakelijk om de weergave van de BD 3D speler op “naast elkaar” danwel “zij aan zij” in te stellen. Het 3D signaal is voor de versterker dan feitelijk 1 x 1080p en dat zou geen probleem moeten zijn. Ook het gebruik van hdmi 1.3 kabels is dan zeker geen probleem.
Je houdt dan dts-hd, dd true hd, pcm 5.1 weergave mogelijk. Het 3d beeld is dan zo als dat heet half hd. Dus 2 x 960/1080p i.p.v. 2 x 1920/1080p.

Vind je het echter niet zo’n punt als je via je versterker alleen nog dts en dd5.1 overhoudt verbindt dan de hdmi van de speler rechtstreeks met een hdmi-input van de televisie. Gebruik dan bij voorkeur een hdmi 1.4 kabel, ook wel hdmi high speed. Tot mijn eigen verbazing echter werkt full hd 3d ook met een hdmi 1.3a of b kabel. Verbind de versterker dan met een digitale audiokabel met de BD-speler. Via de versterker heb je dts, dd 2.0 en 5.1 en pcm weergave.

Hoe dan ook, je moet ergens een concessie doen. Qua beeld, half hd 3d t.o.v. full hd 3d (het verschil is nauwelijks te zien) of qua geluid. De hd versies van dts en dolby digital, of de gewone versies. Ook hier is het verschil vaak nauwelijks te horen. De enige echte concessie is m.i. pcm 5.1. Als je discs hebt, zoals ik, met dát surround formaat en de andere keuze is pcm 2.0, dan kun je zoals beschreven in alinea 2, het surround geluid (pcm 5.1 dus) niet gebruiken. Je zult dan dus stereo (2.0) moeten luisteren. Met muziek is dat natuurlijk niet erg.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: