Home » Posts tagged 'ali b'

Tagarchief: ali b

Ali B met lege handen

In X factor is Ali B met lege handen komen te staan. Vanavond is zijn tweede en laatste talent Milou weggestemd door het publiek. Zij kwam in de sing off terecht tegen Brown Hill. De jurystemmen staakten bij 2 -2 en dus werd het publiekspercentage belangrijk. En daar kwam Brown Hill met 9,6 % net even beter uit dan Milou met 9,2 %.

PVV: Ali B verhoogt alochtonenquotum op p.o.

Het is zelden dat ik via deze site een zeer persoonlijke mening uit, maar nu ‘moet’ ik toch even.

Ik word een beetje moe van de, zich politieke partij noemende club, P.V.V.

Nu beweert Martin Bosman, kamerlid voor die club, weer dat Ali B. ‘zo vaak’ op televisie is om het alochtonenquotum van de publieke omroep te halen. Martin Bosman:”ze zijn helemaal gek geworden bij de staatsomroep”.

Nou vergeet ie een aantal kleinigheidjes. Ali B. heeft een Nederlands paspoort en is dus, ook wat mij betreft, net zo Nederlands als schrijver dezes. Verder lijkt het zo, maar Ali werkt ook bij de commerciële omroep RTL 4. Op de N.P.O. is ie juist niet zo heel veel op dit moment, met de 2e serie Ali B op volle toeren.
De publieke omroep wordt alleen deels gefinancierd door de staat. Verder heeft de staat niet zo heel veel invloed op de inhoud. Behalve dat deze een afspiegeling moet zijn van de maatschappij. En dan zijn we weer terug bij Ali B. Want dan is zijn verschijning op tv helemaal niet vreemd.

Het is al net zo’n lege ophef als toen Noraly Beyer de eerste donkere presentatrice werd bij het NOS journaal. Dat was in 1985.

Die P.V.V. wil dat Nederlanders zich meer thuis voelen in Nederland. Maar ja, om dan Nederlanders als Ali B. weer zo te benoemen, dat gaat veel te ver. Door die club voel ik me juist minder thuis in dit land. Maar ergens anders naar toe is geen optie. Daar ga ik verder niet op in.

Informatie over Ali B. vindt u hier. Informatie over de opmerking van Bosman, klik hier.