Home » Posts tagged 'Fox Sports'

Tagarchief: Fox Sports

Laatste nieuwtjes

Waar is Fox Sports mee bezig?

Ik weet niet wat FS aan het doen is met de indeling. Maar een béétje rekening houden met kijkers die FS 3 niet hebben, mag best als je op dat moment op FS 1 niet eens een live wedstrijd hebt. Digitenne en Canaldigitaal bijvoorbeeld.

Komende zondag is om 14:30 RKC Waalwijk – AZ, maar dat wordt op FS 3 uitgezonden. En op FS 1 zijn …. samenvattingen van vrijdag en zaterdag gespeelde wedstrijden, een ingeblikt dingetje. Voor live is FS 1 dus gewoon vrij!

Als er Keuken Kampioen divisie op 3 is kan ik nog een beetje inkomen. Maar een Eredivisiewedstrijd terwijl er niks live is op kanaal 1…

Fox sports evalueert eerste kanaal

Fox Sports zendt komend weekend toch ook 2 wedstrijden van topclubs uit.

Afgelopen weekend kwam er veel kritiek van kijkers dat hun favoriete club niet op Fox Sports 1 te zien was. Vooral uit de hoek van kijkers die het pakket opgezegd hadden omdat KPN FS 1 op 14 in het basispakket heeft geplaatst. Of omdat ze sowieso (nog) geen FS abo hadden omdat de provider die ze al hebben FS 1 in de basis heeft als T-mobile, Canaldigitaal. Online kijkers horen we niet klagen. Daar staan FS 1, 2 en 3 in de basis.

Fox Sports heeft besloten om om de week, dus op dit moment de even speelweken, wedstrijden van 1 of meer van de 3 topclubs op het eerste kanaal uit te zenden.

Ook is KPN in gesprek met Fox Sports. Maar die laatste gaat uiteindelijk over de invulling van de kanalen.

Fox Sports wijzigt nummering kanalen

In de komende weken worden bij de providers de kanalen nummers van Fox Sports aangepast. De Eredivisiekanalen worden nummer 1, 2 en 3. En de International kanalen worden 4, 5 en 6. Met de start van het seizoen moet dit bij alle providers aangepast zijn. Het nieuwe seizoen start op vrijdag 10 augustus.

Verder is het logo gewijzigd en meer transparant.

(bron met presentatievideo)

ACM stelt geen onderzoek in naar verdienmodel Fox Sports

De ACM laat weten geen onderzoek naar de nieuwe contractformule, voor de zender bij providers, in te stellen. Ook het tweede beroep door KPN en CaiWay is hierbij afgewezen.

KPN, CaiWay en andere providers voelen zich financieel benadeeld in het aanbieden van de zender. Doordat zij voor iedere abonnee, ook als deze geen Fox Sports afneemt, € 2 (incl. btw) moeten afdragen en Ziggo, die als enige nog een oud contract heeft, dit niet hoeft. Door het alleenrecht van Fox Sports op m.n. live eredivisie voelen de providers zich in de hoek gedreven. Bieden zij de zenders namelijk helemaal niet aan dan zal dat 10.000-en abonnee’s kosten.

(zie ook Totaaltv.)

Fox Sports blijft duur(der) bij Ziggo

Ziggo heeft het hoger beroep bij de rechter gewonnen. Deze heeft nu, alsnog, bepaald dat de overeenkomst van het voormalige Ziggo nu tóch voor het héle huidige Ziggo geldt.
Hierdoor zullen de prijzen voor de Fox Sports pakketten de komende 3 jaar op het huidige hoge niveau blijven bij Ziggo, wat nu VodafoneZiggo is.

Fox Sports betreurt dit ten zeerste. De klant is de dupe aldus het bedrijf. Maar ook Fox Sports zelf, want dit scheelt ze de komende 3 jaar ook flink aan inkomsten. Het aantal klanten via kabelaar Ziggo zal, door de hoge prijs, relatief lager blijven dan geraamd. En lager dan via de andere providers. Hierdoor blijven ook de inkomsten achter op de raming, en de hoop, wellicht.

Fox Sports kan nog in beroep tegen deze laatste uitspraak.

Zie ook: TotaalTV
Ziggo wint hoger beroep, Fox Sports blijft zichtbaar .
Conflict tussen Ziggo en Fox Sport: welke bedragen zijn ermee gemoeid .
NU.nl
Ziggoklanten blijven meer betalen voor Fox Sports .

Ziggo in spagaat om Fox Sports

Er is nog geen overeenkomst tussen Ziggo en Fox Sport voor het voormalige UPC gebied. Fox Sport kan feitelijk eisen het signaal per 1 augustus daar stop te zetten. Dit zal echter niet direct gebeuren, want het nieuwe seizoen begint op 11 augustus. Is er dan nog geen overeenkomst dan zullen ex-UPC kijkers heel waarschijnlijk niet kunnen kijken. Is men aangesloten in ex-Ziggo gebied dan is er geen probleem. Daar blijft de sportzender gewoon beschikbaar.

Twee tarieven?

De vraag is of er straks 2 tarieven komen bij Ziggo. Aangezien voor fZiggo de oude overeenkomst nog tot zomer 2020 geldt is het zeer mogelijk dat daar de prijs nog tot dat moment € 17,95 per maand is en blijft voor de 3 eredivisiekanalen.
In fUPC gaat dan wel de nieuwe overeenkomst gelden. De vraag is dan echter nog steeds: wat wordt de prijs? Want aanbieders krijgen geen verkoopprijs meer opgelegd in de nieuwe overeenkomst met Fox Sports. In principe kan Ziggo de prijs op € 17,95 houden. Om het gelijk te houden.

Een andere optie is ook het openbreken van het contract van fZiggo. En voor het héle huidige Ziggo een nieuw Fox Sports contract af te sluiten.

Hoe het ook wordt en wat de prijs voor de consument ook wordt is nog even afwachten.

Er loopt nog een hoger beroep van Ziggo.

ACM staakt onderzoek Fox Sports eredivisie

De Autoriteit Consument & Markt heeft het onderzoek dat Caiway had aangevraagd gestaakt. Er zijn onvoldoende aanwijzingen dat Fox Sports de Mediawet overtreedt met de nieuwe contractstructuur.

De nieuwe voorwaarden houden in dat providers moeten afdragen per abonnee, ook al heeft die geen abonnement op Fox Sports eredivisie. Dit blijkt niet contra de mediawet te zijn.

Door deze voorwaarden, die voor de providers dus een duurdere inkoop geeft, hebben enkelen besloten geen contract meer te sluiten met Fox Sports. Hieronder Tele2, CAI Harderwijk en de lokale glasvezelprovider Jonaz.

Zie verder het bericht bij de ACM.

Rechter geeft Fox Sports gelijk; nieuw contract voor fUPC bij Ziggo nodig

De rechter heeft Ziggo geen gelijk gegeven in het geding wat Ziggo had aangespannen.

Ziggo vond dat na de fusie ook de fUPC klanten onder het contract van fZiggo vallen. De rechter heeft dit nu afgewezen.

Het contract van fZiggo met Fox Sports loopt nog 3 jaar, tot de zomer van 2020. Mogelijk komt er nu voor het héle gebied een nieuw contract met de sportzender. Zodat ook voor Ziggoklanten “eredivie” voor € 7,50 i.p.v. nog 3 jaar voor € 17,95 afgenomen kan worden.
Komt er alleen een nieuw contract voor het fUPC gebied kan ontstaat er natuurlijk wéér een scheve situatie: bij fUPC € 7,50 en bij de rest van het Ziggo-gebied (fZiggo) € 17,95.
Dat zullen de klanten mijns inziens niet gaan pikken.

Het huidige contract bij fUPC loopt nog t.e.m. 31 juli 2017.

Mogelijk is de uitspraak van de rechter gunstig voor álle Ziggo abonnees. Als het aan Ziggo had gelegen had iedereen onder het Ziggo-contract tot 2020 gevallen. Dan zou men nog 3 jaar een forse prijs voor de 3 eredivisie kanalen moeten betalen. Dus hopelijk gaat het nieuwe contract voor het héle gebied gelden.

Zie ook nos.nl.

Ziggo naar rechter voor eredivisie

Deze zomer vervalt het contract dat UPC heeft met Fox Sports voor de 6 zenders. Na de fusie vindt nu Ziggo dat het héle gebied echter onder het contract met vh. Ziggo valt wat nog tot juli 2020 loopt.

Het valt echter te bezien of de rechter daar in mee gaat. Feitelijk heeft Liberty Global (UPC) het bedrijf Ziggo overgenomen inclusief de rechten op de naam. Het huidige Ziggo is dus eigenlijk het oude UPC.

Fox sports heeft Ziggo de laatste maanden diverse keren voorgesteld de contracten met fUPC en fZiggo open te breken en voor het hele gebied een nieuwe overeenkomst af te sluiten. Ziggo is hier niet op in gegaan, hoewel het lagere prijzen voor hun abonnee’s op Fox Sports eredivisie in zou houden. De totale afdracht van Ziggo aan Fox zou echter hoger worden.
Ziggo is voor ‘eredivisie’ momenteel zo’n € 10 per maand duurder dan veel andere providers. Die rekenen voor de 3 eredivisiezenders momenteel € 6,95 tot € 8,50. Bij Ziggo momenteel € 17,50 per maand.

Zie ook hier.

Fox Sports en Ziggo niet eens over einddatum contract

Fox Sports en Ziggo ruzieën over de einddatum. Voor de fusie had UPC een contract tot zomer 2017 en Ziggo een contract tot zomer 2020. Nu de bedrijven één bedrijf zijn stelt Ziggo dat het contract tot zomer 2020 voor het héle gebied telt. Hier is Fox Sports het niet mee eens.

Ziggo wil voor het hele gebied één situatie. Als Fox Sports voet bij stuk houdt gaat dat inhouden dat voor fUPC een nieuw contract gaat gelden waarbij een hogere afdracht gaat gelden. En voor fZiggo het huidige contract, met de nu geldende prijs voor consumenten nog 3 jaar doorloopt. Ziggo vindt deze ongelijkheid binnen één gebied onwenselijk. Maar openbreken van het Ziggo-contract kan het bedrijf duur komen te staan aangezien Fox voor een nieuwe overeenkomst een veel hogere doorgiftevergoeding vraagt.

Ziggo ziet het liefst dat het huidige Ziggo-contract voor het hele gebied gaat gelden, dus inclusief fUPC, tot zomer 2020. Maar omdat dit Fox juist weer veel inkomsten scheelt houdt deze vast aan het feit dat er voor fUPC gebied een nieuw contract afgesloten moet worden.

Update 11 mei. Ziggo stapt naar de rechter om duidelijkheid te krijgen.

Dit weekend Fox Sports 1 voor alle KPN klanten

Dit weekend stelt KPN (en daardoor ook XS4ALL en Telfort) Fox Sports 1 beschikbaar voor álle abonnee’s op interactieve tv. Het is alleen de SD versie en deze is zaterdag en zondag te zien via kanaalnummer 37.

KPN doet dit om het abonnement op Fox Sports eredivisie te promoten. Hierin zitten 3 kanalen live voetbal w.o. eredivisie. Als je geabonneerd bent dan kun je ook HD kijken. Het “eredivisie”-abonnement kost bij KPN, XS4ALL en Telfort € 7,50 per maand. Bij Ziggo is dit momenteel € 17,95 per maand.

Delta er nu ook uit met Fox Sports

Ook provider Delta heeft een contract met Fox Sports. Delta gaat hierbij nog scherpere prijzen aanbieden dan concurrent KPN.

De mogelijkheden bij Delta zijn nu (zie ook hier):

Fox Sports 1 à € 4,95 p/m
Fox Sports eredivisie (1,3,5) à € 6,95
Fox Sports Compleet à € 13,95
Fox Sports international is niet apart af te nemen

Prijzen andere providers zie eerder bericht: Fox Sports goedkoper bij KPN.

Bij de volgende providers is Fox Sports niet meer te krijgen:
CIA Harderwijk, Jonaz en Tele2.

Waarom Ziggo niet mee gaat in de prijzen voor Fox Sports

Is eigenlijk heel eenvoudig. Ziggo draagt af per Fox Sports-abonnement; dit zal m.i. € 10 zijn. Ze mogen zelf de prijs bepalen maar onder dat bedrag, dat inclusief BTW € 12,10 is, kunnen ze niet, omdat ze dan zelf moeten bijleggen. En dat doen ze natuurlijk niet.

KPN en anderen die een nieuw contract met Fox Sports hebben moeten een vast bedrag per aansluiting afdragen. Hierdoor maakt het niet uit, voor de afdracht, hoeveel abonnees op Fox Sports er zijn. Hiervan mag KPN zelf de prijs bepalen. Ze zullen een overweging tussen prijs en afname gemaakt hebben en aldus op deze € 7,50 voor “eredivisie” en € 15,00 voor het complete pakket uitgekomen zijn. De uiteindelijke bedoeling voor KPN is dus om minstens voldoende Fox Sports pakketten te hebben om het totaalbedrag aan Fox Sports af te dragen zonder verlies.

Vodafone heeft er, als enige, voor gekozen het afdrachtbedrag ten laste van ál hun abonnees te doen. Die krijgen daar 1 kanaal voor terug. De overige kanalen kunnen ze als één pakket afnemen voor, nog eens, € 12,50.

Het verhaal “KPN bewijst het gelijk van Fox Sports” op TotaalTV is door de totaal verschillende financiële afspraken wat mij betreft volkomen uit de lucht gegrepen. Ik zal er derhalve ook verder niet naar linken, maar u staat vrij het zelf op te zoeken.

Fox Sports en de basiszender Fox worden geëxploiteerd door E.M.M. (= de eredivisie).

Ook SKV heeft overeenstemming met Fox Sports; lagere prijzen v.d. consument

Stichting Kabel Veendam maakt vandaag (toevallig?) bekend dat ook zij de prijzen van Fox Sports gaan verlagen in navolging van KPN. Dit betekent dat SKV, in tegenstelling tot eerdere berichten op mediasites, ook een overeenkomst met Fox Sports heeft kunnen sluiten. (bron)

Fox Sports goedkoper bij KPN

KPN heeft de prijzen bekend gemaakt van haar Fox Sports pakketten (bron). Het wordt over de hele linie een stuk goedkoper voor de klant. Voor klanten met “Compleet” en interesse in het voetbal wordt het ook interessant. Fox Sports eredivisie (1, 3, 5) wordt aan het keuzepallet toegevoegd. Van af maandag kun je kiezen uit één van deze pakketten i.c.m. Compleet: Pluspakket, HBO pakket, Kidspakket of Fox Sports eredivisiepakket.

De nieuwe prijzen van losse afname worden als volgt; prijzen per maand:

Interactieve TV (beschikbaar in HD)
Eredivisie (1,3,5) € 7,50
Internationaal (2,4,6) € 12,50
Fox Sports (1,2,3,4,5,6) € 15,00

Digitenne (beschikbaar in SD)
Eredivisie (1 en 3) € 7,50

Ik kan me zo voorstellen dat met deze prijzen men bij grootste concurrent Ziggo een natte nek heeft.

Ter vergelijk de prijzen bij Ziggo en Vodafone.

Ziggo:
eredivisie € 17,95
internationaal € 12,95
alles € 24,95 (eerste 12 mnd € 19,95; was eerste 3 mnd)

En ook bij Vodafone is het eigenlijk duurder dan bij KPN:
eredivisie 1 bij basispakket voor € 2,50 (verplicht)
alles (overige 2 t/m 6) € 12,50
totale pakket dus € 15; eredivisie/internationaal niet apart af te nemen