Home » Posts tagged 'vahon'

Tagarchief: vahon

Vahon gaat er vol voor met nieuwe zendlocatie en frequentie

De nieuwe zendlocatie is klaar. En hij staat aan op het toegestane vermogen van 1 kilowatt. Vahon, die uitzendt voor de Hindoestaanse gemeenschap, gaat er daarmee weer vol tegen aan.

Ook met de (tijdelijke test)frequentie van 1566 kHz, waarop minder storing van andere zenders zou moeten zijn dan op de 1557. Mocht de 1566 goed bevallen dat wordt deze waarschijnlijk permanent.

Eerdere berichten over de (problemen van) Vahon, zie de tag: Vahon.

Vahon met noodantennes

De Hindoestaanse omroep Vahon, die via AM / MW uitzenden vanuit de regio Den Haag (1566 khz) zenden momenteel uit met noodantennes vanuit Stompwijk (gem. Leidschendam). Op last van de rechter moesten ze hun zendinstallatie daar verwijderen. Deze voldeed niet aan het bestemmingsplan ter plaatse en stond er dus illegaal.

Een nieuwe locatie werd gevonden, zie hier, en daar wordt de installatie nu naar verplaatst en opgebouwd. Maar om dus niet al te lang uit de lucht te zijn is voor de tijdelijke antennes op de oude locatie gekozen.

Nieuwe frequentie voor Vahon

De Hindoestaanse omroep Vahon krijgt een andere frequentie. Men gaat 1 stap van 9 kHz omhoog in het frequentiegebied van de middengolf. De huidige frequentie 1557 wordt dan 1566 kHz.

Dit is een proef in overleg met A.T. tot maart 2014. De hoop is dat deze frequentie in de avonduren minder gestoord wordt door buitenlandse zenders.

Vanaf maandag 16 december 10:00 uur kan men afstemmen op 1566 kHz.

In juni kreeg Vahon van de gemeente Leidschendam het verzoek de zendmasten uit Voorburg te verwijderen; het bestemmingsplan voorzag niet in een zendinstallatie. Inmiddels is een nieuwe plek gevonden op Haags grondgebied naast de A12 in de buurt van Nootdorp. De zendinstallatie zal daar begin volgend jaar naartoe worden verplaatst.

Mogelijk nieuwe locatie zendmasten VAHON

Voor de Hindoestaanse omroep VAHON is mogelijk een nieuwe locatie beschikbaar voor de twee 27 meter hoge zendmasten. Via deze masten zendt de omroep uit op de middengolf 1557 khz. Bij middengolf zijn minimaal twee masten nodig in verband met het type antenne.

De masten staan nu nog in Stompwijk, maar die gemeente wilde ze weg hebben en de rechter gaf hen daarin gelijk. De nieuwe plek zou de Roeleveense weg bij de Haagse woonwijk Leidschenveen moeten worden. De bewoners gaan in beroep tegen de beslissing om de zendinstallatie daar te plaatsen. Wordt vervolgd…

De berichten over de VAHON vindt u via de tag vahon.

VAHON moet zendmasten verwijderen

De Raad van State heeft bepaald dat omroep VAHON haar zendmasten in de gemeente Leidschendam – Voorburg dient te verwijderen. Volgens de RvS zijn deze illegaal. VAHON legt zich neer bij deze uitspraak, maar vraagt Leidschendam wel om even te wachten tot elders nieuwe masten zijn geplaatst. Dit kan op redelijke termijn zijn, omdat dit mogelijk in Den Haag kan. Er wordt nog gewacht op een bouwvergunning.

VAHON is een Hindoestaanse omroep in de regio Den Haag. Zij zenden uit via de kabel, internet, maar mogen ook via AM, in de ether dus, uitzenden. Voor AM zijn twee masten nodig voor de daartussen gespannen horizontale T-antenne.

Zie ook: Zendmasten VAHON doorn in oog gemeente Leidschendam .

Foto’s van de zendmasten, zie radiovisie.eu.

Zendmasten vahon doorn in oog gemeente Leidschendam

De gemeente Leidschendam – Voorburg wil af van de twee zendmasten van de commerciële omroep VAHON in het dorp.

De door de gemeente verstrekte bouwvergunning is ingetrokken. De gemeente vindt de masten storend in het ‘waardevolle’ landschap.

VAHON zendt uit voor de Hindoestaanse gemeenschap in de regio Den Haag op de middengolffrequentie 1557 khz en de kabel via 99.8 Mhz (FM). Via de site zijn ze ook te beluisteren, gek genoeg alleen via de linkerspeaker.

Als u deze link aanklikt of copieert kunt u in WMP luisteren.

Meer bij radiomagazine.nl.