Home » Posts tagged 'wimbledon'

Tagarchief: wimbledon

Laatste nieuwtjes

Wimbledon voor alle digitale kijkers

De rechten voor Wimbledon in Nederland zijn in bezit van Fox Sports. De zender gaat op alle 6 de kanalen wedstrijden live uitzenden. Dit is alleen beschikbaar voor abonnementhouders van deze zender. Hoeveel tennisliefhebbers zullen er onder deze voetballiefhebbers zitten?
Bij de meeste providers zijn alle 6 de kanalen in HD te krijgen. Ook via de 2 kanalen op Digitenne is Wimbledon beschikbaar. Dat zijn Fox Sports 1 en 3. Op Digitenne zijn ze SD.

De BBC zendt via BBC One en Two de belangwekkendste wedstrijden uit gedurende het hele toernooi. Ook Fox zendt de finale’s uit. Fox is bij alle digitale providers te krijgen. Onder meer Ziggo, Tele2, CanalDigitaal en Caiway op kanaal 11 SD/HD, KPN kanaal 14 SD en 714 HD, Digitenne kanaal 26 en Delta kanaal 13.
Ook BBC 1 en 2 zijn via alle digitale providers te krijgen. Met abonnement, dat wel.
KLIK HIER voor een uitgebreid overzicht van de uitzendingen van de BBC via radio, tv etc.

Wimbledon is van 29 juni tot en met 12 juli. Zondag 5 juli is een rustdag. Op 28 juni is via BBC 1 een vooruitblik te zien. Op 5 juli zijn er wedstrijden uit de oude doos.

Wimbledon alleen in 3d via de satelliet

Dit jaar gaat de BBC vanaf de halve finales de wedstrijden in 3d uit, meldt Totaaltv. Deze uitzendingen zullen alleen via satelliet ontvangst te bekijken zijn, uiteraard in combinatie met een 3d televisie met brillen.

Vorig jaar was 3d nog via onder anderen kpn te zien via het bbc hd kanaal.

Het extra HD kanaal waarop de 3d uitzendingen zijn is te krijgen via Astra 28,2 graden oost. Schotelbezitters met een geschikte lnb kunnen deze uitzendingen ongecodeerd ontvangen.

Zie meer informatie verwijs ik u naar het artikel bij Totaaltv.

Wel een beetje jammer. Mede vanwege Wimbledon 3d (via kpn) heb ik dit voorjaar een 3d televisie aangeschaft. Ik zal het nu dus qua 3d (moeten) blijven doen met de blu ray 3d speler. Tenzij kpn het 3d kanaal tijdelijk gaat doorgeven natuurlijk…