Home » Analoog FM en TV » Delta stopt analoog, inclusief FM. Ziggo heeft het in onderzoek.

Delta stopt analoog, inclusief FM. Ziggo heeft het in onderzoek.

Categorieën

Archieven

Kabelbedrijf Delta heeft aangekondigd in het voorjaar van volgend jaar de analoge doorgifte te stoppen. Opvallend daarbij is dat ook FM radio gestaakt wordt. Delta heeft al een ongecodeerd digitaal zenderaanbod. Er wordt via de kabel nog steeds meer analoog radio (FM) geluisterd, dan analoog tv gekeken. Dat laatste is inmiddels bijna verwaarloosbaar. Vermoedelijk kijken nog enkele 10.000-en analoog op het hoofdtoestel.

Als alternatieven voor de FM radio noemt Delta FM en DAB+ via de ether. Gek genoeg helemaal niet het radio-aanbod via de digitale ontvanger (of tv-toestel met card). Daar zijn zelfs nog meer radiozenders te krijgen dan via de FM en in betere kwaliteit.

Opvallend is dat in Zeeland de binnenshuisdekking van FM en DAB+ verreweg het matigst is van het hele land. Daarbij is de uitschakeling van FM via de kabel dus opvallend. Voor FM en DAB+ is in die provicie echt wel een buitenantenne nodig.

Gebruikers van providers als KPN, Telfort, xs4all, Tele2, T-mobile etc. hebben überhaupt al geen FM. Die gebruiken al gewoon de digitale ontvanger. Digitaal optisch of analoog (cinch) met de versterker verbonden.

Ziggo heeft, nog steeds, geen plannen de analoge doorgifte te stoppen. Ondanks dat het bedrijf sinds de fusie de tv- en radiozenders ook digitaal, ongecodeerd, aanbiedt. Er is dan zelfs een groter aanbod dan analoog. Het ongecodeerde aanbod is met iedere tv met DVB-C aan boord te ontvangen (instelgegevens). Alleen de zenders NPO 1, 2, 3 en Ziggo Sport worden hierbij in HD aangeboden. De overige zenders in SD kwaliteit.

Caiway heeft enkele jaren geleden al het analoge tv-aanbod uitgezet. Hiervoor biedt het bedrijf een ongecodeerd aanbod aan via de norm DVB-T, die eigenlijk voor draadloze ethertelevisie is bedoeld.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: