Home » Gebruikershandleiding Denver DAB-35

Gebruikershandleiding Denver DAB-35

Pagina overzicht

LET OP: deze radio is bij Blokker (webshop) het goedkoopst. Nml € 30,00 v.d. zwarte en € 39 voor de zilver/houten. Elders vaak tegen € 50,00 !

In deze uitleg zaken die niet in de bijgeleverde handleiding staan.

De radio geeft weer in MONO. Ook bij gebruik met koptelefoon. En ook bij de (FM)instelling stereo. Ook dan is het ook via de koptelefoon MONO!
De FM instelling kan weliswaar op stereo (i.h. menu) maar dat heeft dus geen zin; de rest van de radio is intern mono. Die stereo-instelling komt doordat er standaard software in zit die ook in stereo radio’s zit. Door de MONO weergave is de Denver DAB-35 dus niet zo geschikt als “tuner” voor je stereoset.

Wat kunt u in deze tekst verwachten:
Gebruik als wekkerradio (staat niet in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing).
De Sleep (inslaapfunctie) gebruiken.
De radio gebruiken.

Gebruiken als wekkerradio.

Sluit hiervoor de adapter aan! Alleen dan kan ie als wekker fungeren.

De Denver DAB-35 heeft 2 wektijden. Deze kun je als volgt instellen.

Zet de radio aan.
Druk kort op de alarmknop. Je krijgt nu Alarm 1 Setup.
Druk kort op select. Stel nu de ureninstelling in met de pijltjestoetsen, deze gebruik je bij alle instellingen. Druk op select om naar de minuten instelling te gaan. Stel minuten in. Select. Nu kun je instellen hoelang de radio moet blijven spelen als ie aan gaat op de ingestelde tijd (Eng. Duration). Nadat je dit ingesteld hebt druk je weer op select. Nu kun je kiezen voor DAB of FM met de pijltjes.Na select kun je de zender instellen waarmee je wakker wilt worden. Ik heb ‘m op “Last listened” staan. Ofwel de zender die aanstond toen je ‘m uitzette. Als je je keuze hebt gemaakt dan ga je verder met select.

Nu kun je instellen wanneer deze wektijd z’n werk moet doen.
Daily = dagelijks (alle 7 dagen)
Weekdays = werkdagen (ma t/m vr)
Weekends = in het weekeinde (za – zo)
Once = één keer (op de ingestelde datum, na indrukken van select in te stellen)
Heb je je keuze gemaakt druk dan kort op select.

Nu krijg je een balk met blokjes. Hiermee stel je het volume in waarop de wekker aan moet gaan, dit stel je hier in met de pijltjestoetsen. Vijf tot 7 blokjes wit is hard genoeg m.i. Ga verder met select. Nu kun je het alarm activeren. Kies “On” met een van de pijltjestoetsen. Klik op select.
Je hebt nu je wekker ingesteld. Houdt de stekker in het stopcontact om gewekt te kunnen worden. Op alleen de batterijen werkt de wekkerfunctie niet.

Alarm 2 instellen. Klik 2 x kort op “alarm”. Je kunt nu alarm 2 instellen. Zie stappen hierboven.

Alarm 1 en 2 snel aan- of uitzetten. Druk in standby op alarm. Iedere keer als je drukt wijzigt mogelijkheid in het scherm. Staat er wat je wilt, bijvoorbeeld
ALARM 1: on
ALARM 2 : off
Klik dan op select om deze instelling(en) vast te leggen.

Je nog even omdraaien met Snooze. Iedere keer als u op deze knop drukt wordt het resp. 5, 10 of 15 minuten. Voor 15 min. dus 3 x drukken en de dekens nog even omhoog trekken. De Snooze-tijd wordt op de display afgeteld.

Met de radio inslapen.

Zet de radio aan met de aan/uit-knop.
Druk lang (2 sec.) op de menu/info-knop. Druk 1 x op pijltje omlaag; je krijgt nu System. Druk op Select. Je ziet nu Time. Druk 1 x op pijltje omhoog. Nu zie je Sleep. Druk op Select. Je kunt nu de resterende tijd instellen met de pijltjes. Je kunt kiezen voor nog 10, 20, 30, 60, 70, 80, 90 minuten. Sleep werkt ook bij gebruik op batterijen.

Radio luisteren.

Bij eerste inschakeling gaat de radio direct DAB zenders zoeken. Dit duurt tot enkele minuten. Daarna is de radio gebruiksklaar.

Zender zoeken:

Druk kort op MODE om te switchen van FM naar DAB+ v.v.

DAB+: Druk op één van de pijltjestoetsen. Als je deze ingedrukt houdt worden alle zenders doorlopen op naam (voordeel van DAB+). Heb je de zender gevonden die je wilt luisteren druk dan op Select.

FM: Dit werkt op frequentie. Ook met de pijltjestoetsen. Heb je de frequentie van de zender waar je naar wilt luisteren gevonden, druk dan op Select.

VOORKEURSTATIONS:
Er kunnen 10 DAB en 10 FM zenders ingesteld worden.
Stem af op een zender (DAB/FM) die u wilt opslaan. Druk minimaal 2 sec. op Preset voor Preset store.Selecteer met v of ^ de positie. Druk kort op Select om op te slaan.

ZENDERWIJZIGINGEN:

Er zijn bij DAB+ nog al eens (onaangekondigde) wijzigingen. Doe 1 x per kwartaal eens een zenderscan en schoon daarna de lijst op.
Druk 2 sec. op de menu/info-knop. Je krijgt dan direct al ‘full scan’ in beeld: druk op select. De ontvanger zoekt zenders. Om daarna de vervallen zenders (staan dan met ? in de lijst) te wissen kiest u met dezelfde procedure voor Prune.

TIP: De werking van de Lenco CR-004 DAB+ is redelijk gelijk aan deze Denver. Maar de gebruikershandleiding van de Lenco is véél uitgebreider! Klik hier om deze op te roepen.

Opgesteld: 17 oktober 2016.
Reageren (bv. een vraag) is mogelijk hieronder.


9 reacties

 1. Gustaaf Van De Wielle schreef:

  Pre-select werkt niet. Enkel positie pre-select1 kan ingevuld worden. Vanaf 2 lukt het niet. Tenzij er een andere methode is. Ga dit terug sturen .

 2. Erkaa schreef:

  Voorkeurzenders
  Wat ook niet in de summiere handleiding staat, is de mogelijkheid om voorkeurzenders op te slaan: stem de radio af op een zender en houd de ‘programmeertoets’ (‘preset button’) twee seconden ingedrukt. Kies dan met de pijltjestoetsen een voorkeuzeplaats en druk op ‘Select’. Om een voorkeurzender op te roepen, druk je kort op ‘Preset’, kiest met de pijltjestoetsen en drukt op ‘Select’.

 3. ruud pfeyffer te Dordrecht schreef:

  Ik heb een denver dab-35. Weet u hoe ik de lichtsterkte van het display kan veranderen?

  • petergv schreef:

   De lichtsterkte in standby is met de adapter altijd ‘low’ en op batterijen altijd uit.

   In bedrijf (radio speelt) zijn er 3 standen, low, medium en high. Bij die laatste 2 is er nauwelijks verschil te zien.
   Instellen:
   Zet ‘m aan. En druk de menu/info knop lang in. Blader met ‘pijltje omlaag’ direct naar System en druk op select. Blader met ‘pijltje omhoog’ naar Backlight en druk op select. Selecteer met de pijltjes low, medium of high en klik op select. Dan is ’t aangepast. Houdt menu/info even ingedrukt om het menu te verlaten.

 4. Peer van Agt schreef:

  Wat mij onbekend is hoe je het radiovolume kunt wijzigen in een vaste stand voor als je de radio weer aanzet.

  • petergv schreef:

   Hallo Peer. Iedere keer als ik ‘m aanzet gaat ie aan op een volume wat niet zachter is dan 7 (?) blokjes. Tot de l (el) van het woord volume.
   Zet je ‘m harder uit dan gaat ie ook op dat hardere volume weer aan.
   Een vast volume instellen bij inschakelen kan niet. Hij kent alleen een minimum volume, bij inschakelen dus.

 5. jan schreef:

  voortreffelijk geholpen met de beschrijving van het weksysteem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

#Blijf gezond; werk thuis!

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

%d bloggers liken dit: