Home » Radio » Nieuwe frequentie voor Vahon

Nieuwe frequentie voor Vahon

Categorieën

Archieven

De Hindoestaanse omroep Vahon krijgt een andere frequentie. Men gaat 1 stap van 9 kHz omhoog in het frequentiegebied van de middengolf. De huidige frequentie 1557 wordt dan 1566 kHz.

Dit is een proef in overleg met A.T. tot maart 2014. De hoop is dat deze frequentie in de avonduren minder gestoord wordt door buitenlandse zenders.

Vanaf maandag 16 december 10:00 uur kan men afstemmen op 1566 kHz.

In juni kreeg Vahon van de gemeente Leidschendam het verzoek de zendmasten uit Voorburg te verwijderen; het bestemmingsplan voorzag niet in een zendinstallatie. Inmiddels is een nieuwe plek gevonden op Haags grondgebied naast de A12 in de buurt van Nootdorp. De zendinstallatie zal daar begin volgend jaar naartoe worden verplaatst.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: