Home » Algemeen » Geen Plasma meer voor Panasonic

Geen Plasma meer voor Panasonic

Laatste nieuwtjes

Categorieën

Archieven

Dit bericht is een uitgebreidere herpublicatie van het bericht van 11 oktober j.l.

Panasonic heeft aangekondigd medio maart volgend jaar geheel te stoppen met de productie van plasma-televisies. Het bedrijf heeft dit jaar 88 miljoen minder omzet in televisies dan het jaar ervoor. Steeds meer mensen kiezen voor een LCD televisie. Vaak van concurrenten uit Zuid-Korea. Samsung is koploper, gevolgd door de eveneens Zuid-Koreaanse fabrikant LG. De drie grootste Japanse producenten Sony, Panasonic, Sharp, komen met een gezamenlijk marktaandeel van 20 procent wat in de achterhoede.

Panasonic draait al een tijdje verlies. De afgelopen twee jaar is dat maar liefst 11 miljard Euro. Men is bezig alle takken die verlies blijven draaien te sluiten of te verkopen.

LCD/LED of Plasma.

Momenteel zijn er twee soorten schermtypen, lcd en plasma. Daarnaast is OLED in opkomst, maar nog vrij duur.

De meeste mensen hebben een LCD televisie. Tegenwoordig voorzien van LED-achtergrondverlichting als je tv na 2007 is gekocht. Tot en met 2006 hadden LCD televisies CCFL achtergrondverlichting.

Bij LCD worden de beeldpixels van achteren van licht voorzien door minuscule LED-lampjes. Vandaar tegenwoordig de term LED televisie maar het is feitelijk een LCD-scherm.
Bij Plasma bestaat het beeldscherm uit minuscule fluoriscentie buisjes. Het scherm zelf is dus de lichtbron. Daardoor is er bij Plasma vaak wel een grotere zwartwaarde, maar dat wordt momenteel snel ingehaald door de LCD/LED-schermen. Onder andere de toepassing ‘full LED’ is daarbij een groot pluspunt. De LED-achtergrondverlichting is dan over het hele scherm verdeeld i.p.v. alleen in de hoeken gemonteerd.

OLED is een nieuw type LED. Deze zijn héél klein, waardoor het mogelijk is scherm zélf hiermee op te bouwen. Daardoor is zelfs nog een groter zwartcontrast mogelijk dan bij Plasma. Bovendien is zo’n scherm nog energiezuiniger dan Plasma of LCD/LED (in die volgorde).

Een nadeel van Plasma is dat, net als bij een beeldbuis, een vaststaand beelddeel (logo) kan inbranden als er langere tijd naar 1 zender wordt gekeken. Dat probleem is er niet bij LCD/LED en in mindere mate bij OLED.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: