Home » Publieke omroep

Categorie archief: Publieke omroep

La Famiglia nu op zondagavond

De serie wordt vanaf morgen op de zondag uitgezonden en niet meer op de donderdagavond. Kijk dus zondag al naar de volgende aflevering! Deze wordt donderdag niet meer uitgezonden.

Stel uw opname ook eventueel opnieuw in. Nu zondagavond 23:10 uur. (met KPN op serieopname gaat dit automatisch)

NPO Sport onvoldoende benut

Er is (erg) veel kritiek op de verslaggeving van de NOS van de Olympische Spelen. Afgelopen zondag werd er bijna 3 uur lang geen live sport uitgezonden. Wat bleek? Er waren geen verslaggevers beschikbaar omdat men alleen roeien had gepland. Dat ging toen niet door omdat het te hard waaide. En dus zond de NOS maar gepraat en herhalingen uit.

Een ander minpunt is het slechte benutten van NPO Sport (¾ v.h. jaar NPO Politiek). 90% van de tijd is er een overname van NPO 1 op te zien. Daar heb je toch niks aan! Er is toch genoeg live sport met de O.S. lijkt me. Op NPO Sport kan dat best zonder commentaar uitgezonden, dat is helemaal niet erg.

Opvallend is dat via de VRT en de BBC veel meer live te zien is. Het lijkt wel of de NOS zich alleen concentreert op activiteiten van de Ned. sporters, terwijl buitenlandse concurrenten uit het oog verloren worden. Die matches kunnen ook (live) van belang zijn.

Lees hier het interview met de hoofdredacteur van NOS SPORT in het AD van 10 augustus.

NOS journaal op NPO nieuws en internet

I.v.m. de uitzendingen van de Tour de France en De Vierdaagse zijn de journaals van 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 en 17:00 uur alleen te zien op NPO nieuws en nos.nl.

NPO nieuws bij Ziggo TV Standaard 501 en bij KPN basispakket 43. Bij Caiway 43.

Zie ook info hierover op NOS.nl.

Meer sport bij NPO op TV

Het kanaal NPO Politiek is i.v.m. het zomerreces weer omgedoopt tot NPO Sport. Hier zal veel live te zien zijn waar geen ruimte voor is in de programmering van NPO 1, 2 en 3.

NPO Politiek (met nu dus sport) is via diverse providers te krijgen. Vaak in een extra pakket.

KPN 100 (Pluspakket)
Ziggo 502 (v.a. TV Standaard, dus helaas niet met “KabelTV”)

Meer kijkers koningsdag NPO 1

De koningsdag reportage via NPO 1 trok dit jaar bijna een miljoen kijkers meer dan verleden jaar. Dit is ongetwijfeld te wijten aan de lage temperatuur dit jaar. Men bleef thuis met de verwarming aan en de tv ook. Dit jaar keken 3,4 miljoen mensen tegen 2,5 miljoen vorig jaar.

Naar de buitenfestiviteiten gingen ook minder mensen. Op sommige evenementen was het de helft minder dan vorig jaar.

Ook de bioscopen, lekker binnen, deden goede zaken deze koningsdag.

Winfried Baijens naar NOS journaal

Zojuist via NPO Radio 6 vernomen. Winfried Baijens wordt toegevoegd aan de presentatieploeg van het NOS journaal.

Sail parade live via NPO nieuws te zien

De Sail parade,die op dit moment plaatsvindt, is live te zien via NPO nieuws. De uitzending is niet voorzien van commentaar. NPO nieuws zit bij de meeste aanbieders in het basispakket. Bij Ziggo in het basispakket “TV Standaard”. (Dus niet in het ongecodeerde digitale Kabel-TV pakket.)

Sail is te zien van 11:00 tot 13:00 uur op NPO nieuws en
van 14:00 tot 17:00 uur op NPO 1 (HD).

KPN: 43
Ziggo: 501

Sail is ook live te volgen via AT 5, met commentaar. Salto, via KPN Glasvezel te krijgen, zendt ook live beelden uit.

A place to call home even onderbroken

De uitzending van het tweede seizoen van ‘a place to call home’ wordt even onderbroken. Dit in verband met het WK zwemmen. De serie, waarvan nog 7 afleveringen uitgezonden worden, gaat op 10 augustus verder. Weer om 17:40 uur op NPO 2. De serie heeft overigens een prachtige HD kwaliteit.

Einde dreigt voor NPO Radio 6 Soul en Jazz

De NPO zender radio 6 verdwijnt door bezuiniging. Per 2016 stopt de zender ermee. Ondanks dat de zender via Digitenne (DVB-T, gratis), DAB+, kabel, iptv, satelliet en internet te krijgen is, wordt er weinig naar geluisterd. De zender is echter niet via de FM in de ether te ontvangen. Daardoor mist het luisteraars in bijvoorbeeld de auto. Het aantal luisteraars weegt, volgens de NPO, niet op tegen de kosten van de zender: zo’n 3 miljoen Euro per jaar.

Bij KPN in december npo 101 met Serious Request voor alle kijkers

In december zijn NPO Cultura en NPO 101TV de hele maand ‘zender van de maand’. Hierdoor kunnen kijkers die alleen het basispakket hebben toch de hele uitzending van Serious Request kijken. Als ik me goed herinner uit het “verleden” wisselen deze zenders elkaar op positie 20. Eerst 101TV en daarna Cultura.

Voor meer informatie zie KPN In Beeld magazine door hier te klikken.

‘Nieuwe’ omroep Heemstede binnenkort op kabel

Op enige termijn komt Haarlem105 ook via de kabel in Heemstede. Na de beëindiging van de andere lokale omroep BrandingRTV, wees de gemeenteraad van Heemstede Haarlem105 aan voor de lokale uitzendingen.

De zender komt (binnenkort) via 89.0 Mhz via Ziggo uw huiskamer in Heemstede verrijken. Via de etherfrequentie 89.9 Mhz is Haarlem105 al te beluisteren.

De 105 in de naam van de lokale omroep heeft te maken met de etherfrequentie waar men op begon: 105.1 Mhz. Die frequentie is inmiddels al enkele maanden uit de lucht. Het is nu, zoals al vermeld, 89.9 in de FM-band.

Geen Gouden Uren meer op radio 2

Het programma Gouden Uren met Daniël Dekker verdwijnt na 19 december. Wat er voor in de plaats komt maakt AvroTros binnenkort bekend. Gouden Uren heeft 26 jaar bestaan. De laatste 16 jaar werd het door Dekker gepresenteerd. Hij heeft zelf besloten ermee te stoppen. Hij wil meer tijd overhouden voor zijn andere werkzaamheden.

(bron: nos teletekst)

NPO stopt met radio via middengolf (am)

De NPO gaat stoppen met het uitzenden van de radiozenders via de middengolf. Het uitzetten van deze stroomvretende zenders levert een besparing op van 1,2 miljoen Euro.

Het aantal luisteraars via de zenders staat niet erg in verhouding met de kosten. Inmiddels zijn de zenders die niet via FM te krijgen zijn in de ether ook te ontvangen via DAB+ dat ook wel Digitalradio+ wordt genoemd.

De uitschakeling staat gepland op 1 september 2015.

NPO: Logo’s aanpassen tegen inbranden

De NPO wil, gelijk met de naamswijziging van de publieke netten, de logo’s aanpassen om inbranden op plasma- en beeldbuistelevisies te voorkomen. Ook de OLED techniek is ontvankelijk voor inbranden. Op LCD/LED-televisies doet het probleem van inbranden zich niet voor.

Voorstel is om de logo’s alleen nog aan het begin en eind van een uitzending uit niet transparante (felle) kleuren te laten bestaan. Tijdens het programma zou het logo dan enigszins transparant moeten zijn. Dat zou dan het geval moeten zijn voor beide logo’s die doorgaans in beeld staan: die van de zender en die van de zendgemachtigde.

bron .

Update 16 juli.

De omroepen hebben laten weten hier niet op in te gaan. Doordat het overgrote deel van de schermen LCD is (met LED achterlicht) vinden de omroepen het niet nodig hun gekleurde logo’s voor transparante(re) in te ruilen zoals deze bijvoorbeeld op Eén en Canvas te zien zijn. (Lees meer op Totaaltv.nl )

De NPO vreest claims in de toekomst. Maar… is de tv gebruiker niet zélf verantwoordelijk? Je laat toch niet de hele avond één en dezelfde zender aan staan?

NPO politiek is weer NPO sport

Nu de landelijke politiek met reces is heeft de NPO de themazender politiek weer omgedoopt tot npo sport. De NPO doet dit al sinds enkele jaren. Helaas is de programmering nergens te vinden. Ook niet op npo.nl.