Home » Algemeen » Ziggo stopt SD verspreiding NPO 1, 2 en 3; ondersteuning oude decoders stopt

Ziggo stopt SD verspreiding NPO 1, 2 en 3; ondersteuning oude decoders stopt

Categorieën

Archieven

Op het forum van Ziggo valt te lezen dat de SD doorgifte (mpeg2) van deze NPO zenders binnenkort stopt. De oplettende collega’s bij TotaalTV melden dat dat waarschijnlijk 7 december het geval zal zijn.

Hierdoor stopt Ziggo de ondersteuning van oude mpeg2 decoders als de Humax IR-FOX C en de Panasonic TU-DC40RD (er zijn er meer). Want je krijgt er dan de NPO niet meer mee. Ook de lokale en regionale zenders, evenals die van de BBC (ongecodeerd) zijn er nu al niet mee te krijgen. Zie eerder bericht uit december 2020.

Ook de interne ontvanger, mpeg2, van oude tv’s kan niet meer gebruikt. Deze televisies zijn o.a. de Panasonic TX-L26C20E en de JVC TV LT-26DC9 & LT-32DC9.

Ook de mpeg2 verspreiding van de commerciële zenders zal op (afzienbare) termijn gestopt gaan worden zo is de verwachting. Die blijven dan wel SD voor het KabelTV aanbod maar gaan dan via mpeg4 H.264 verspreid worden. Dit kost minder bandbreedte dan via mpeg2.

Ook via de productinformatie van deze diverse decoders wordt vermeld dat NPO 1, 2, 3 en regionale zenders niet meer te kijken zijn. Zoals op die van de IR-FOX C:
https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/ontvangers/humax-ir-fox-c

Gebruikers hebben dus nog even de tijd om een andere geschikte decoder aan te schaffen. Dat kan bv. al in een kringloopwinkel. De vermelde Humax en Panasonic tref ik daar ook nog, maar die moet je dus niet hebben.
Een HD-ontvanger, als bv Humax 5300c, is ook op een televisie die alleen scart heeft aan te sluiten.

Met een HD ontvanger (mpeg4 H.264) zijn de NPO HD kanalen al lange tijd te krijgen, zelfs zonder smartcard.

Zie: Ziggo community: NPO kanalen gaan over op HD kwaliteit.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: