Home » Posts tagged 'espn'

Tagarchief: espn

Laatste dag ESPN America

Het is vandaag de laatste dag dat de zender ESPN America bekeken kan worden. Bij KPN geldt dat ook voor ESPN Classic. Lijbrandt telecom heeft op haar glasvezelnet vannacht de stekker er al uitgetrokken.

ESPN heeft besloten om in Europa te stoppen, in verband met steeds hoger wordende kosten. Dat heeft voornamelijk te maken met de stijgende kosten voor uitzendrechten. Die zijn vaak exorbitant hoog.

Na het verdwijnen zit KPN met een ‘leeg’ HD kanaal. Als abonnee hoop ik dat KPN BBC TWO HD gaat doorgeven, maar dat hangt ook weer van het contract met de BBC af wat KPN heeft natuurlijk.

Delen ESPN naar Sport1 ?

Disney channel, eigenaar van ESPN Europa, is in onderhandeling over overname van onderdelen in de programmering met Chello media, eigenaar van Sport 1.

ESPN stopt bij KPN

De doorgifte van ESPN stopt per 31 juli bij KPN interactieve tv. Dit is te lezen bij Totaal tv. KPN geeft ESPN door in SD (212, pluspakket) en in HD (762, HD extra). Ook is er bij KPN nog de zender ESPN Classic (214, pluspakket). Al deze kanalen worden na 31 juli niet meer doorgegeven. Dit komt overigens omdat ESPN de op Europa gerichten zender(s) stopzet i.v.m. de hoge kosten. Zie eerdere berichtgeving op deze site.

Ook bij de andere providers zal de doorgifte van ESPN naar verwachting stopgezet (moeten) worden.

Geen ESPN meer na 1 augustus

Met ingang van 1 augustus beëindigt eigenaar Walt Disney de doorgifte van ESPN America en ESPN Classic in Europa. Disney vindt de doorgifte te duur ten opzichte van wat er tegenover staat. Dit meldt Totaaltv.

Voor liefhebbers van Amerikaans basketbal, ijshockey en andere sporten is dit een flinke klap. Die sporten zijn binnenkort nauwelijks nog te volgen in Nederland.

ESPN America wordt op dit moment onder andere doorgegeven via KPN (sd en hd), Ziggo (sd 412), XS4ALL en enkele kleinere kabelnetten.
KPN geeft ook ESPN Classic (sd – pluspakket) door. Deze zender stopt ook.

Bij UPC hebben veel mensen een abonnement op Sport1 feitelijk alleen om ESPN America te hebben. Dat is straks dus ook niet meer nodig. Want in dat ‘sport1’-pakket zit ESPN America van af 1 augustus ook niet meer.