Home » Algemeen » Mobiel internet tijdens groot evenement: extra masten

Mobiel internet tijdens groot evenement: extra masten

Categorieën

Archieven

Al gezien tijdens de uitzendingen van de Formule 1. Drie enorme masten vol met antenne’s. Daar zit extra capaciteit in voor de 3 mobiele netwerken in Nederland. Dit zijn tijdelijke masten die vaak verschijnen op evenementen. Er staan ook extra, kleinere, masten. De formule 1 is wel een van de grootste evenementen waar extra capaciteit gevraagt wordt.

Uit dit artikel op de site van kpn:

Streamen tijdens de Formule 1, is dat haalbaar?

“Als iedereen dat tegelijk gaat doen, dan niet. We stellen prioriteiten. De hoogste prioriteit is bellen, dat moet je tijdens drukke evenementen altijd kunnen doen. Al was het alleen maar naar het alarmnummer 112. Ook willen we dat WhatsApp goed werkt. Bezoekers moeten elkaar berichtjes kunnen sturen, bijvoorbeeld waar ze op dat moment zijn. Het is leuk als streamen lukt, maar dat is niet onze topprioriteit.”

Wat merken klanten van jouw werk?

“Ze merken het wel, maar ze beseffen het niet! Daar bedoel ik mee: als klanten vinden dat het internet tijdens evenementen traag is, zijn ze daar natuurlijk niet blij mee. Dat komt omdat mensen ervan uitgaan dat mobiel internet er altijd en overal is. Terwijl er tijdens grote drukte veel voor nodig is om überhaupt het mobiele netwerk in de lucht te houden. Als klanten ‘niks’ merken en dus gewoon kunnen blijven internetten, heb ik mijn werk goed gedaan.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: