Home » Algemeen » Het risico van onweer en de gevolgen van neerslag

Het risico van onweer en de gevolgen van neerslag

Laatste nieuwtjes

Categorieën

Archieven

Dit is het grootst bij apparatuur die via de kabel is aangesloten. Ook het vaste aansluitpunt (israpunt) van kpn is hierbij een risico. Glasvezel geleidt niet en daarbij zal bij inslag dus geen spanning naar de huizen gaan. Het devies (kabel, koper/adsl) is dan: bij onweer de stekkers uit de muur. Ook die van de stroom, zodat een stroompiek daarop, door bliksem, ook de apparatuur niet kan bereiken. Het kpn-net wordt gebruikt door bijna alle internetproviders trouwens. Behalve natuurlijk de kabelaars, die hebben hun eigen aansluitpunt.
 
Bij Schotel en Digitenne is het risico veel kleiner. De antennes staan meestal niet hoog en zijn te klein om door de bliksem gevonden te worden. Bij Digitenne staan de antennes vaak zelfs binnenshuis. Maar ook hier geldt, is het onweer erg dichtbij (minder dan 10 kilometer), dan de stekkers uit het stopcontact halen.
 
Bij onweer kan er ook veel neerslag zijn. Dit kan tot gevolg hebben dat de signalen via de satelliet verstoord raken of helemaal niet meer te krijgen zijn. Bij prachtig weer kan je daar trouwens ook storingen hebben als er in de buurt van het uplinkstation veel neerslag (regen of sneeuw) is. Andere distributeurs van tv-signalen kunnen daar dan ook last van hebben als zij signalen van satelliet halen. De Nederlandse tv-zenders gaan bij de meesten via het landelijke glasvezelnet (mediagateway).
 
Voor satellietschotels is een kap verkrijgbaar voor de LNB, de LNB-paraplu. Dit is een leuke gadget, waar vooral de fabrikant van de kap aan verdient. Het effect op de kleine LNB i.c.m. de afstand tot de schotel is uiterst minimaal te noemen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: