Home » Posts tagged 'programma gemist'

Tagarchief: programma gemist

Gezamenlijke on demand dienst NPO, RTLXL en SBS

NPO, RTLXL en SBS met de dienst KIJK gaan hun krachten bundelen. Begin 2014 wordt de dienst NLziet gelanceerd.

Met een abonnement op deze service kan met de mooiste series, films, reality, documentaires en de diverse shows die alle Nederlandse tv-zenders te bieden hebben op een makkelijke manier bekijken. Alles blijft maximaal 1 jaar in het systeem staan. De samenwerking dient het voor de consument eenvoudiger te maken om de content te vinden.

Je kunt op elk moment kijken wat jij wilt.

Voor programma’s van de 3 zendergroepen is met NLziet dus maar één abonnement nodig. Ook dit maakt het voor de consument, u dus, een stuk eenvoudiger dan wanneer u naar 3 verschillende diensten moet. De overheid staat deze combinatie van commercieel en publieke zenders in één dienst toe.

Meer informatie, zie nos.nlmediamagazine.nl , TotaalTV.nl , rtl.nl .

HbbTV niet via de kabel, dat is niet erg

HbbTV is een standaard die televisie combineert met internetdiensten. Dit werkt (dus) via een tv-toestel met internet-aansluiting. In Nederland wordt HbbTV op dit moment alleen ondersteund door de publieke omroep. Tevens dient er via de tv-zender (Nederland 1,2 of 3 dus) een signaal meegezonden te worden waarmee HbbTV geladen kan worden.

Via de ether (dvb-t) wordt dat signaal meegezonden. Heb je dus een Smart tv i.c.m. Digitenne dan wordt Hbb tv geactiveerd, overigens alleen als je de in de televisie ingebouwde dvb-t tuner gebruikt!  Dat kan zonder CI+ module/smartcard, want die heb je voor Nederland 1,2 en 3 niet nodig. Kijk je via de kabel (via de tuner in de televisie) dan zit dat signaal er niet in. En kun je geen Hbb gebruiken.

Ook zonder tv met internet of HbbTV signaal is het HbbTV aanbod te bekijken!

Krijg je niet het HbbTV signaal op je tv dan is dat echter helemaal niet erg! Want alle mogelijkheden en meer zijn via de Smart-functies al bereikbaar. Via de app uitzending gemist heb je dezelfde mogelijkheden als via HbbTV. Onder anderen uitzending gemist en programma-informatie over lopende en volgende uitzendingen op Nederland 1,2 en 3. (Ik kan het vergelijken want kan Ned. 1,2,3 ontvangen via de tv zelf met losse antenne.)

Je kunt alleen van HbbTV danwel Smart gebruik maken als je je televisie ook op internet aansluit. Dit kan je het best bekabeld doen, want draadloos geeft wel storing en minder goede streamkwaliteit.

Heeft je tv geen internetaansluiting dan is het HbbTV aanbod te krijgen via de pc. Ga dan naar npostart.nl.