Home » Breedbeeld, HD en 3D

Categorie archief: Breedbeeld, HD en 3D

Laatste nieuwtjes

Ook Sony stopt met 3D

Nadat eerder al Samsung en LG aankondigden (zie hier) te stoppen met de productie van 3D schermen maakt Sony ze m.i.v. dit jaar ook niet meer.
Hiermee is 3D voor de huiskamer toch echt wel overleden. Het blijft jammer dat je daardoor films, die in de bioscoop 3D draaien, niet meer als in de bioscoop thuis kunt vertonen.

Het heeft voor de bioscopen nu wel een voordeel. Je kunt films nu alleen nog dáár in 3D kijken.

Heb je thuis een 3D tv en een leuke 3D collectie dan heb je niks meer aan die collectie als je je tv moet vervangen. Je kunt je 3D collectie nog nauwelijks uitbreiden, want producenten brengen films nu al niet altijd meer ook 3D uit op BlurayDisc.

Ook RTL nieuws voortaan in HD

De studiopresentatie van RTL nieuws is voortaan ook in HD te zien. Ook, want sinds afgelopen week is ook Goede Tijden, Slechte Tijden in HD. Geen wazige gezichten meer. Want de SD kwaliteit van RTL nieuws was nóg slechter dan die van NOS nieuws. Het nieuwsprogramma van SBS, Hart van Nederland, is al sinds half januari 2011 in HD te zien. Het NOS nieuws laat nog op zich wachten met HD. Er wordt gepresenteerd van af een tijdelijke studio in de redactieruimte. En deze tijdelijke ruimte is voorzien van HD apparatuur.

Bij het nieuws van RTL zullen veel items nog wel in SD zijn, maar ook daar zal de kwaliteit beter van zijn met de nieuwe, tijdelijke, HD studio.

De ruimte waar tot vrijdag gepresenteerd werd, wordt helemaal opnieuw ingericht ook qua apparatuur. In een hoek daarvan zat ook EditieNL. Die studio is naar verwachting in maart volgend jaar klaar en helemaal HD.

Bron: eigen waarneming + info TotaalTV .

Goede tijden, slechte tijden in HD

Sinds deze week is de soap GTST ook in High Definition te volgen. Uiteraard dien je dan HD-ontvangst i.c.m. een HD-televisie te hebben.

UHD televisie Philips binnenkort te koop

Volgens mij is binnen niet al te lange tijd de Ultra HD televisie van Philips in de winkel te krijgen. Bij de plaatselijke handelaar zag ik zo’n toestel de winkel in gaan. Vermoedelijk, ik heb het niet gevraagd, voor in de winkel. Maar als ie daar staat is ie ook te koop. Hoewel er hoogstwaarschijnlijk nog wel levertijd op zal zijn.

Het betreft hier de 65PFL9708. HIj heeft dus een beelddiagonaal van 65 inch (= 165 cm). Er is er ook een beschikbaar met een beelddiagonaal van 84 inch (213 cm). Zie ook dit artikel op hdtvnieuws.nl.

Een Ultra HD televisie heeft een 4 x hogere resolutie dan een Full HD televisie. In feite is het 4 x full hd in de vier kwadranten van het scherm gecombineerd. Veel in de bioscoop geprojecteerde films zijn met de UHD resolutie geschoten.

Er is echter voor consumenten nog geen content of afspeelapparatuur in UHD beschikbaar.

GTST komt in HD

Over enkele weken komen de afleveringen van Goede Tijden, Slecht Tijden in HD op het scherm. Na de zomervakantie worden de nieuwe(re) afleveringen namelijk met HD-apparatuur geschoten. Hiervoor zijn tijdens de zomervakantie aanpassingen aan het decor en de apparatuur gedaan.

Over enkele weken zullen deze nieuwe afleveringen op je scherm verschijnen. In HD als je RTL 4 HD kunt ontvangen en weergeven. Via SD kanalen blijven de afleveringen natuurlijk SD kwaliteit. Maar met HD als bron zal dat ook een wat beter beeld opleveren.

Bron: TotaalTV.nl .

Inhuldiging Filip bij NOS niet in HD

Kan de NOS / NPO dan zo slecht uitzendingen in HD verzorgen, zelfs als ze van derden zo aangeboden worden? Waarom wordt de inhuldiging van Filip dan op Nederland 1 weer NIET in HD getoond? Terwijl dat wel zo aangeboden wordt.

Maar ja, we kijken wel weer naar België ÉÉN. Zucht…

2D en 3D tegelijk kijken door nieuwe techniek

Een nieuwe techniek maakt het mogelijk om 2D beelden en 3D beelden tegelijkertijd te kijken, meldt de Belgische website De Morgen. Voor de 3D beelden is dan nog steeds de bril nodig. De 2D kijkers zien alleen het beeld dat normaal voor het linker oog bedoeld is. Onderdeel van de techniek is dat het beeld voor het rechter oog geen dubbel beeld voor de 2d kijkers oplevert omdat dat onzichtbaar wordt gemaakt door het ook negatief te tonen.

Overigens zijn huidige 3D-televisies niet geschikt voor deze techniek.

In de bioscoop zou deze techniek handig zijn. Bezoekers die geen (extra) bril op willen of de film niet in 3D willen zien zetten de bril gewoon niet op, ze zien de film dan in 2D.

Na Wimbledon stopt de bbc met 3D

Na een proefperiode van 2 jaar stopt de bbc na Wimbledon met uitzendingen in 3D. Men ziet er geen heil meer in. Thuis kijkt men anders dan in de bioscoop. In die laatste zit men 2 uur uitsluitend en ongestoord naar een 3D film te kijken. Maar thuis loopt men eens naar de keuken om een drankje te halen en gaat eens naar het toilet. En dan moet die bril weer op en af. Volgens de woordvoerder is dat een reden dat het thuis minder populair is dan in de bioscoop. Daar draaien 3D films nog steeds erg goed.

De 3D uitzendingen van Wimbledon zijn alleen via een apart satellietkanaal te krijgen. Via distributeurs in Nederland is dat kanaal niet beschikbaar. Het betreft alleen de halve finales en de finales die in 3D uitgezonden zullen worden.

Zie ook: BBC 3D programming ‘on hold’ indefinitely.

Ook ESPN gaf eerder te kennen te stoppen met 3D via het speciale 3D kanaal. Dit wegens ‘te weinig content’.

Alleen de Formule 1 is nog in 3D, maar via Sky. Die is in Nederland niet te ontvangen. Sky blijft wel 3D aanbieden.

NOS valt weer tegen: Halve finales Wimbledon niet in HD

Weer valt de NOS zwaar tegen. De uitzending van Wimbledon met de halve finales van de heren is zichtbaar niet in hd. Terwijl bij de VRT op één de Tour in hd was en op Canvas het tennis ook duidelijk hd-beeld-kwaliteit is.

Jammer, NOS

FIFA: WK 2014 mogelijk niet in 3D

De FIFA overweegt om het WK van 2014 niet (meer) in 3D te produceren. Dit nieuws komt niet helemaal als een verrassing. Vorige week kondigde ESPN al aan te stoppen met haar 3D-kanaal. Mogelijk dat dit besluit ook voor de FIFA aanleiding is 3D nog eens te heroverwegen.

De voetbalbond wilde met het WK 2014 groots uitpakken door het zowel in 3D als 4K uit te gaan zenden. Nu een grote zender stopt met uitzenden in 3D wordt het voor de FIFA minder interessant 3D content van het WK aan te gaan bieden. Men doet nu een rondje bij andere stations naar de interesse voor 3D, om te peilen of er überhaupt 3D aangeboden moet gaan worden.

Gaan de WK-uitzendingen niet door in 3D, en daar ziet het naar uit, dan zal dit zeer waarschijnlijk de doodklap voor 3D-televisie-uitzendingen worden. Dan kunnen we echt alleen 3D in de bioscoop zien en diezelfde films thuis via Blu Ray 3D disc.

Wimbledon alleen in 3d via de satelliet

Dit jaar gaat de BBC vanaf de halve finales de wedstrijden in 3d uit, meldt Totaaltv. Deze uitzendingen zullen alleen via satelliet ontvangst te bekijken zijn, uiteraard in combinatie met een 3d televisie met brillen.

Vorig jaar was 3d nog via onder anderen kpn te zien via het bbc hd kanaal.

Het extra HD kanaal waarop de 3d uitzendingen zijn is te krijgen via Astra 28,2 graden oost. Schotelbezitters met een geschikte lnb kunnen deze uitzendingen ongecodeerd ontvangen.

Zie meer informatie verwijs ik u naar het artikel bij Totaaltv.

Wel een beetje jammer. Mede vanwege Wimbledon 3d (via kpn) heb ik dit voorjaar een 3d televisie aangeschaft. Ik zal het nu dus qua 3d (moeten) blijven doen met de blu ray 3d speler. Tenzij kpn het 3d kanaal tijdelijk gaat doorgeven natuurlijk…

Herhalingen in HD geen sterk punt NOS

Het lukt de NOS nog steeds niet herhalingen van HD programma’s in HD uit te zenden. Deze ochtend is er een herhaling van een tenniswedstrijd in verband met regen op Roland Garros. Maar de beeldkwaliteit is SD. Terwijl de wedstrijd gisteren wel in HD was. En de dezelfde match is op dit moment op Eurosport wél in HD te zien.

Kom NOS. Zet eens je beste beentje voor met HD. Het wordt anno mei 2013 wel tijd.

Eindelijk een RTL show in HD

Volgens mij is So You Think You Can Dance – The next generation op RTL 5 de eerste RTL-show die in HD is. Native HD dan wel te verstaan.

De publieke omroep en de rtl zenders lopen, zeker ten opzichte van sbs6, Veronica en Net5, erg achter met uitzendingen in High Definition.

The next pop talent duurt korter

SBS heeft besloten de live serie van The next pop talent met de helft in te korten. Waren er eerst 6 live-uitzendingen gepland, dat worden er nu 3. Daardoor is de finale al op 27 april.

Er kijken wekelijks nog geen 400.000 mensen naar de show. De talentenshow had eigenlijk een beetje de redding moeten worden voor de zaterdagavond bij SBS. Helaas voor SBS geven de meeste kijkers nog steeds de voorkeur aan de in Standaard Definitie uitgezonden programma’s op RTL 4. Bij SBS zijn de eigen shows allemaal wel in High Definition kwaliteit.

Op de BBC even geen 3D

Nu de BBC is gestopt met BBC HD zullen er ook (even?) geen 3D uitzendingen meer zijn via de BBC. De belangstelling werd steeds minder, zegt men bij de BBC. Maar ja, als men weinig ruchtbaarheid aan een enkele uitzending geeft dan mist de kijker die natuurlijk. Een beetje vertekend is de verminderde belangstelling dus wel. Als er al 3D was op BBC HD dan was het ’s avonds laat of  ’s nachts.

Mede om van de zomer e.e.a. in 3D te zien van bijvoorbeeld Wimbledon had ik nou juist een 3D televisie aangeschaft. Maar ja, we hebben Video on Demand en Blu ray 3D nog….