Home » Algemeen » Einde FM bij Ziggo in zicht; eerste regio aan de beurt

Einde FM bij Ziggo in zicht; eerste regio aan de beurt

Categorieën

Archieven

Capelle a/d IJssel wordt de eerste regio waar Ziggo de FM uit gaat zetten, aldus de info op vodafoneziggo.nl/nieuws. Per 24 februari kan daar alleen nog digitaal naar de radiozenders geluisterd worden.

Nog dit jaar zal in het hele Ziggo gebied geen FM (analoge radio) meer beschikbaar zijn, zo meldt de provider op hun websitepagina zenderwijzigingen.

Radio zenders kunnen ontvangen worden via dezelfde ontvanger als waar TV mee wordt gekeken. Ze zitten v.a. 801 mogelijk na indrukken van de radio <-> tv wisselknop. Hebt u alleen een smartcard (met CI+ module) in de TV dan zal dat via de tv moeten geschieden; de radio zit dan v.a. 1801. Zie voor meer alternatieven voor de FM via de kabel het bericht op deze site van 2 december.

[UPDATE 11 FEB. 2021: Ziggo heeft nu alle radiozenders ongecodeerd uitgezonderd Xite radio] Gaat u voor radio een andere ontvanger gebruiken zonder smartcard dan is het ook afgelopen met de ‘vrije’ ontvangst van de BBC en WDR radiozenders. Die zitten digitaal alleen achter de smartcard. Met een ontvanger (ook alleen voor radio te gebruiken) met FTC zenders heb je die dus niet. Ook de Duitse, Radio France zijn FTC niet beschikbaar. (wel met smartcard)
Welke radiozenders u via dvb-c zonder smartcard kunt krijgen heb ik hier vermeld staan.

Ziggo biedt de Quantis dvb-c radio aan. Voor de helft van de officiële prijs. Dat is echter nog steeds 5 x meer dan bv een Humax 5100c of 5300c bij de kringloop. Dat is meestal een 10-tje! En met netwerkcode 4444 heb je precies hetzelfde resultaat: de FTC radiokanalen. En…. ook nog eens zo’n 40 tv-kanalen.

Actiepagina bij Ziggo: ziggo.nl/luisterdigitaal.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: