Home » Nieuws » Nederlander recyclet electronica te weinig

Nederlander recyclet electronica te weinig

Laatste nieuwtjes

Categorieën

Archieven

Terwijl in ons land de inzameling van papier, plastic en glas als een speer gaat, blijft het inleveren van je oude electronica sterk achter. Het meeste verdwijnt in de gewone afbalbak. En dat is nadeliger dan je denkt. Ten eerste zitten er schadelijke stoffen in. Verder kunnen veel onderdelen herbruikt worden. En bij een nieuw apparaat betaal je een bedrag voor recycling. Nederland staat in de wereld op een zesde plaats als het gaat om de hoeveelheid in kilogrammen weggegooide electronica per inwoner. Noorwegen doet het het slechtst, die gooien de meeste electronica per inwoner weg.

En met electronica bedoelen we hier alle electronica. Van het kleinste apparaat (bv oude gsm/smartphone) of ook televisies. Als zullen grotere apparaten meer en eerder ingeleverd worden. Die passen tenslotte niet in de afvalbak.

Bron: nos.nl “Nederlander gooit veel electronica weg”.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: