Home » Posts tagged 'netflix'

Tagarchief: netflix

KPN voegt Netflix toe aan MéérTV apps

KPN voegt Netflix toe bij de apps van MéérTV. Eind oktober moeten de eerste 20.000 klanten die MéérTV al hebben over Netflix kunnen beschikken. Om Netflix te gebruiken dient men zich er wel apart op te abonneren. Het valt niet onder het iTV abonnement.

Lees meer –>

Zie ook TotaalTV.

Persbericht bij KPN.

Netflix heeft te veel persoonsgegevens

Het is gebleken dat Netflix meer persoonsgegevens van haar abonnees wil hebben en heeft dan volgens de Nederlandse wet voor bescherming persoonsgegevens noodzakelijk is. In haar voorwaarden stelt het bedrijf bovendien dat de gegevens mogelijk worden gedeeld. Dit kan omdat het bedrijf in Luxemburg is gevestigd en zich derhalve niet aan de Nederlandse wet in zake de bescherming van persoonsgegevens hoeft te houden.

Dit blijkt uit antwoorden die Staatssecretaris Dekker gaf naar aanleiding van Kamervragen van D’66.

Was Netflix gevestigd in Nederland of juist helemaal niet in Europa dan had het bedrijf zich voor haar Nederlandse activiteiten wél aan de Nederlandse wet moeten houden.

Ook de zenders van RTL vallen onder de Luxemburgse wet. Deze hebben zich echter wel via afspraken tussen omroepen gebonden aan bepaalde Nederlandse regels.

Meer informatie, klik hier.

Link: Welke privéinformatie geven we aan Netflix?

Netflix (VOD) komt naar Nederland

De populaire videostreamingdienst Netflix komt naar Nederland. Momenteel is het bedrijf actief in America. Er volgt nu een uitrol naar Nederland en Frankrijk. Daarna is België aan de beurt.

Het bijzondere bij deze dienst is dat je niet per film of aflevering betaald. Maar voor een vast bedrag per maand kun je kijken zoveel en zo vaak je wilt. Door deze opzet is Netflix in het thuisland zeer populair. We moeten daarbij niet vergeten dat er in de V.S. nog vaker reclame-onderbrekingen op tv zijn dan bij ons. Die zijn dan vaak wel een stuk korter. Meestal 1½ tot 2 minuten.

In de V.S. wordt de dienst aangeboden voor 8 dollar per maand. Wat de prijs in Nederland (Europa) gaat worden is nog niet bekend.

Zie ook datanews.knack.be.