Home » Branding radio gestopt; beknopte geschiedenis

Branding radio gestopt; beknopte geschiedenis

Pagina overzicht

De uitzendingen via FM 106.2 Mhz zijn op 2 augustus 2013 gestaakt. Na 28 april 2013 waren er al geen programma’s meer.

Branding radio heeft noodgedwongen haar uitzendingen via FM 106.2 Mhz moeten beëindigen. De gemeente heeft haar steun ingetrokken, het commissariaat heeft vervolgens de zendvergunning stopgezet.

Gedurende bijna 24 jaar was dit station de lokale omroep voor Heemstede. Eerst ook Bennebroek, maar na de overname door Bloemendaal raakten we dat kwijt. Branding radio is op 1 juni 1989 begonnen met haar lokale uitzendingen. Toen nog onder de naam Radio de Branding. Eind jaren 90 begin 2000 hadden wij ook nog een kabelkrant. Het bedrijf dat deze verzorgde is echter failliet gegaan waarna de kabelkrant verleden tijd was.

Radio de Branding is echter al veel ouder. In 1966 werd vanaf een zolderkamertje gestart met opgenomen programma’s voor, toen nog 2, bejaardentehuizen en 1 huis voor verstandelijk gehandicapten. In september 1966 werd de Branding ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel. In de hoogtijdagen had de huisomroep 3 studio’s en werd er uitgezonden in ruim 20 huizen. Toen de interesse van de huizen terugliep werd er naar een mogelijkheid gezocht om de hobby voort te kunnen zetten. Dit werd lokale omroep. Er werd een aanvraag gedaan voor Zandvoort, Heemstede en Bennebroek. Uiteindelijk kwam er vergunning en een frequentie voor Heemstede en Bennebroek. Op 1 januari 2009 werd de gemeente Bennebroek opgeheven en kwam bij de gemeente Bloemendaal. Omdat daar al een lokale omroep aktief is raakte Branding radio Bennebroek kwijt aan AB-radio, dat tegenwoordig JouwFM heet. Daardoor waren we daar niet meer via de kabel te krijgen en ging het zendvermogen een heel klein beetje terug. Maar via de ether bleef Branding radio in Bennebroek te ontvangen en populair. Helaas raakte Branding radio toen ook het subsidiedeel van de gemeente Bennebroek kwijt.

De Branding was in juni 1989 met een klein studiootje gevestigd in bejaardenhuis de Olijftak aan de Heemsteedse dreef. Hier was ook nog een kleine ruimte bij die dienst deed als redactie en kantine. In 1996 werd verhuisd naar de zusterflat van het ziekenhuis aan de Johan Wagenaarlaan. Daar waren toen 2 studio’s, een redactieruimte, technische ruimte en een kantine. In de zomer van 2008 werd daar de huurovereenkomst door de verhuurder beëindigd omdat het pand gesloopt zou worden; het was in slechte staat. Sinds die tijd zat de omroep met studio’s in het voormalige belastingkantoor aan de Surinameweg in Haarlem. Dit is nog toegestaan omdat je tot ca. 5 km buiten je eigen gebied gevestigd mag zijn.

Gemaakt op 8 september 2013


1 reactie

  1. peter schreef:

    Een paar van die zielige ambtenaartjes met een minderwaardigheidscomplex dus weinig eigenwaarde moeten zo nodig een leuke zender uit de lucht halen. Om zodoende toch nog interessant te kunnen doen, om van te kotsen ! Hier past slechts medelijden, want het is triest dat er zulke types vrij rondlopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

#Blijf gezond; werk thuis!

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

%d bloggers liken dit: