Home » Internet » Windows XP na 8 april niet meer ondersteund

Windows XP na 8 april niet meer ondersteund

Categorieën

Archieven

Per 8 april aanstaande stopt Microsoft met de ondersteuning van het besturingsprogramma Windows XP. Dat betekent dat er na die datum geen updates meer beschikbaar komen met betrekking tot beveiliging en (goede) werking van je computer. De internet explorer browser is nu al verouderd !! Zowel bij XP als Vista. (Lees verder via more)

 

Als opvolger kun je bijvoorbeeld een laptop met Windows 7 (aanbevolen) of Windows 8 aanschaffen. Bestaande computers, met XP, hebben eigenlijk te weinig schijfruimte om er Windows 7 of 8 op te gaan zetten. Bovendien zijn ze op andere punten natuurlijk ook verouderd.

Ikzelf vind het tijdstip véél te vroeg gekozen. Heb een klein inkomen en kan me dus niet effies € 500 voor een nieuwe pc veroorloven! Bovendien werkt mijn computer met Windows XP nog prima. Zonde toch om een feitelijk goed apparaat weg te doen!! Bovendien draait nog bijna 30 % van de computers op dit besturingssysteem.

Heb je internetbankieren dan voldoe je vanaf die datum dus ook ‘vanzelf’ niet meer aan de voorwaarde van de banken om je pc goed up to date te houden. Dit in verband met ongewenste opnames van je rekening. Mocht dit gebeuren, én je hebt nog XP, dan kán de bank zeggen dat ze het niet vergoeden. Omdat je pc niet meer up to date is.
Gebruik voor internetbankieren nu al géén internet explorer meer als je XP of Vista hebt ! Aanbevolen wordt Mozilla Firefox of Google Chrome te gebruiken. Deze browsers blijven geupdated, ook ná 8 april !

Zie ook de servicepagina’s van Microsoft Nederland:
Wat betekent het als mijn versie van Windows niet langer wordt ondersteund?
Windows 8.1 pc opzoeken.

Directeur Tim Rains van de beveiligingstak van Microsoft over Windows XP op nu.nl.

Toch nog (een tijdje) XP blijven gebruiken na de deadline, computertotaal legt het je uit.

Meer informatie, zie Google search.

Wikipedia over Windows XP.

Vista, nota bene als opvolger van XP geïntroduceerd, is al eerder stopgezet. Die opvolger, 5 jaar na XP geïntroduceerd, gaf echter veel problemen met randapparatuur. Daardoor besloot Microsoft langer door te gaan met XP en Vista vroegtijdig stop te zetten. Sedert 2009 komen er geen updates meer uit voor XP, maar tot april 2014 wordt het dus nog wel ondersteund m.b.t. beveiligingsupdates. Dat is 2 jaar langer dan Microsoft in eerste instantie wilde. Nu Windows 8 er is en naar tevredenheid functioneert ziet het bedrijf geen reden meer om ook XP te blijven updaten.

Tweaker.net april 2012: Microsoft stopt met algemene ondersteuning Windows Vista.

Wikipedia over Windows Vista.

De met je systeem verbonden versie van Internet Explorer wordt dan ook niet meer ge-updated. Je kunt voor je bank dan beter Firefox of Google Chrome gebruiken.

Meer informatie vind je op déze pagina’s van Microsoft NL !! KLIK HIER.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: