Home » Posts tagged 'Zenderwijzigingen'

Tagarchief: Zenderwijzigingen

Ziggo verplaatst zender v.d. maand t.b.v. Ziggo Sport

ZENDERWIJZIGINGEN ZIJN NU ONDER CATEGORIE TE VINDEN. DE TAG IS ‘GESTOPT’.
KLIK HIER VOOR RECENTE(RE) WIJZIGINGEN.

Vandaag is de zender van de maand verplaatst van kanaal 14 naar kanaal 996. Dit omdat van af 12 november de nieuwe zender Ziggo Sport van start gaat. Deze is voor ALLE ABONNEES (met digitale ontvanger) in HD* te krijgen op kanaal 14. Nu loopt daar al een testprogramma.
Abonnees met het basis KabelTV aanbod hebben dan dus 4 zenders in HD i.p.v. 3.
*Met een SD ontvanger heeft u deze zender in SD kwaliteit.

De zender Sport1 krijgt ook een nieuwe naam: Ziggo Sport Totaal. De afzonderlijke kanalen worden dan Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport golf en Ziggo Sport Racing.

Verschuivingen bij int. TV van KPN

Op 7 september zullen enkele zenders bij interactieve tv van KPN op een ander kanaalnummer te vinden zijn. Dit heeft te maken met de komst van RTL Z, die graag op nr. 11 willen zitten. Zie ook eerder bericht op deze site.

Dit is de nieuwe SD nummering (v.a. 7 sept. dus)

11. RTL 7 (in HD 731)
12. Comedy Central (HD 711)
13. Nickelodeon (HD 712)
20. MTV (HD 713)
26. Zender v.d. maand

Zie ook berichtgeving via het forum van KPN.

Veranderingen bij UPC en Ziggo t.g.v. de fusie

De fusie tussen de twee grootste kabelnetten heeft wat gevolgen voor de klanten. Met name het zenderaanbod zal enigszins gewijzigd gaan worden. Ten eerste natuurlijk de ‘harmonisatie’. Een mooi woord voor het aansluiten van het Ziggo netwerk aan het UPC netwerk. Zodra dat voltooid is, eind maart, zal het digitale televisienetwerk van het oude Ziggo niet meer bestaan. Vanaf 1 april gaan beide bedrijven onder één naam verder. Er is gekozen voor de naam Ziggo. Vanaf dat moment is de Horizonbox van UPC ook in het “oude” Ziggo gebied mogelijk.

Op het forum van Ziggo is een topic gestart waarin helder de veranderingen en hun eventuele gevolgen uiteengezet worden.

Een voordeel van deze situatie is dat een deel van het basispakket ook ongecodeerd beschikbaar komt, zoals in UPC gebied nu al het geval is. Met een losse dvb-c ontvanger (hd of sd) zijn dan in totaal 45 tv-zenders zó te krijgen, zonder extra smartcard of Media- of Horizonbox. Dat is inclusief alle regionale zenders. En ook nog een behoorlijk aantal radiozenders. Zie het overzicht op deze weblog.

In de rechterkolom vind je onder “Fusie upc en ziggo” enkele belangrijke links. Daar vind je ook een link naar de zenderwijzigingen bij Ziggo (dus inclusief het vml UPC gebied) m.i.v. 1 april (geen grap).

13Th street verdwijnt bij UPC

Op het netwerk van UPC vinden er in april zenderwijzigingen plaats. Een opvallende wijziging is het verdwijnen van 13th street. Deze zender is toch best populair onder een bepaalde groep. Verder moeten Syfy, E! Entertainment en later dit jaar Russia today het veld ruimen.

Het aparte Kids pakket wordt ondergebracht in Royaal. History en Cartoon Network worden verplaatst naar Royaal. En nieuw in dat pakket zijn (v.a. april dus) 100 % NL en Horse and Country.

UPDATE

De zenders 13th Street, SyFy en E! Entertainment verdwijnen niet per 1 april maar per 1 juni. Dit betreft beide versies, dus SD en HD. Zie het pdf zenderoverzicht van UPC. En zie ook de toelichting.

Wijzigingen bij KPN ITV per 1 juli

Op 1 juli wijzigt kpn het aanbod van haar interactieve tv product. Toegevoegd worden 3 kanalen van Disney. Aangezien het hoofdkanaal van Disney op nummer 19 (basis) komt, neem ik aan dat Cartoon Channel, nu op 19, verplaatst wordt. Maar daarover wordt op de infopagina bij kpn niets vermeld. Disney-XD komt op 32, daar zit nu Journaal 24. Die zal dan toch verhuisd worden want het lijkt me toch niet dat die verdwijnt. Verder wordt het HD extra pakket verder uitgekleed, doordat enkele zenders naar het basispakket gaan. Dat zijn Eurosport, Eén en Canvas. Deze zenders zitten tenslotte al SD in het basispakket, dus is wel enigszins logisch. Het basispakket gaat dan 15 HD zenders bevatten. Het HD extra pakket wel 3 minder voor, vooralsnog, dezelfde prijs.

In het HD-extra pakket blijven over: MTV, Comedy Central/Kindernet, Nickelodeon, History Channel, Animal Planet, Eurosport 2, BBC ONE, National Geographic wild, en E! Entertainment. (al deze zenders zijn ook SD beschikbaar in het pluspakket)

Opvallend in het geheel is het verdwijnen van nog onlangs toegevoegde zender Fashion TV. De zender Pebble TV gaat van het pluspakket naar het basispakket; het zendernummer blijft 57. Verder verdwijnen ook iConcerts en Trace TV geheel uit het interactieve aanbod.

Fox sports krijgt een zesde kanaal. Zowel in SD als in HD.

Klik hier voor de bron inclusief overzicht van de nieuwe kanaalnummers .

Zie ook het bericht op kpn.com .