Home » Kabel » Vanaf 13 april is er geen UPC meer, alleen Ziggo.

Vanaf 13 april is er geen UPC meer, alleen Ziggo.

Categorieën

Archieven

Vanaf 13 april verdwijnt de naam UPC. Er wordt dan, na de fusie, verdergegaan onder de naam Ziggo. Maar met de techniek van UPC inclusief de Horizonbox. Die komt dan ook beschikbaar in het ‘oude’ Ziggo-gebied.
De afgelopen maanden zijn alle Ziggo abonnees omgeschakeld naar het UPC aanbod. Helemaal gelijk is het nog niet in verband met (de looptijd) van contracten die de verschillende aanbieders met zogenaamde contentaanbieders, de zenders, hebben.

In het UPC-gebied verdwijnen daardoor bijvoorbeeld 13th Street en Syfy (beiden SD en HD) en in het Ziggo-gebied nog niet. Die overeenkomst loopt langer door. Uiteindelijk verdwijnen de zenders daar waarschijnlijk ook.

De samensmelting van de kabelnetten zorgt ook voor nogal wat veranderingen. Zo verdwijnt niet alleen de naam UPC. Ook in het oude Ziggo-gebied zijn er nu 45 zenders digitaal ‘vrij’ te ontvangen. Ook zijn er veel radiozenders nu digitaal ongecodeerd. W.o. álle regionale radio- en tv-zenders. NPO 1, 2 en 3 zijn HD. V.a. RTL 4 zijn de zenders in een, overigens uitstekende, SD kwaliteit te zien. Mogelijk dient u daarvoor dan af te stemmen van af kanaalnummer 928.

Alle gebruikers houden gewoon hun telefoonnummer. Ook apparatuur kan blijven zoals het nu is. Nieuwe abonnees kunnen (!) kiezen voor een Horizonbox. Dit is, behalve de tv-ontvanger, tevens het modem en router.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: