Home » Posts tagged 'kavel A7'

Tagarchief: kavel A7

Zender Arnhem Radio 10 nog niet op volle sterkte

De FM-zender van Radio 10 in Arnhem, 104.1 Mhz, kan nog niet op volle sterkte uitzenden. Dit komt omdat het antennesysteem uit de mast gehaald is toen in 2009 Arrow Classic Rock haar uitzendingen staakte. Daardoor moet er nu een nieuw antennesysteem gebouwd worden. Op dit moment is de zender Arnhem van het A7 kavel met een noodantennesysteem in de lucht. Hier kan echter nog niet het toegestane vermogen op losgelaten worden.

De verwachting is dat medio december de nieuwe antennes in gebruik genomen kunnen worden, meldt radio-tv-nederland.nl.

Radio 10 is via de ether ook digitaal te ontvangen via DAB+. Behalve een DAB+ radio is daar geen abonnement voor nodig. De commerciële zenders zijn te vinden op kanaal 11C.

Radio 10 weer op FM in de ether

Na 10 (…) jaar is Radio 10 terug op FM in de ether. Wat mij betreft dus geen gedoe meer met de draadloze hoofdtelefoon om deze in de tuin te beluisteren, gewoon weer een radiootje meenemen.

De AM 828 is sinds zondagavond al niet meer in gebruik. Daar is de zender nu vanaf. Dus ook in de auto weer een goed fm stereo (of dab+) geluid i.p.v. dat krakerige doffe MW geluid.

Het FM kavel is niet helemaal landelijk dekkend. Vooral in Brabant is er geen toch slechte dekking. Maar daar kan men via de ether weer wel via een DAB+ radio luisteren, daar zendt Radio 10 ook op uit. Die radio’s zijn al voor een paar tientjes te krijgen.

Met ingang van vandaag is tevens de term gold vervallen. Hij heet dus weer net als eerst Radio 10.

Zie ook www.radio10.nl.

Maandag Radio 10 echt via de ether

Met ingang van maandag 23 september komt Radio 10 écht terug in de FM-ether, meldt Totaaltv op haar site.

Op dit moment is in de ether nog een vervangend non stop programma te beluisteren. V.a. maandag dus echt de programma’s met de DJ’s van wat tot dan nog Radio 10 GOLD heet. Het gaat dan verder onder de oude naam Radio 10.

De middengolfzender (AM 828) gaat uit de lucht. Dit is natuurlijk wel een beetje jammer voor de vrachtwagenchauffeurs die tot ver in het buitenland graag naar de zender luisteren. Daarentegen is Radio 10 in Nederland via de ether weer voor 90% dekkend via de FM-STEREO te krijgen en via DAB+.

Zie ook radio10.nl.

Voor een overzicht van de FM-ether-frequenties klik je hier.

Radio 10 (gold) naar kavel A7

Ad Venture B.V. neemt Radio 10 gold over van Talpa voor de invulling van kavel A7. Het overnameproces is nog in gang, tot die tijd hoort men via die frequenties een selectie van ‘de beste hits’.

In de ether is Radio 10 gold in hifi stereo momenteel alleen te ontvangen via kanaal 11c via DAB+. Daar is geen abonnement voor nodig, alleen een DAB+ radio. Radio 10 gold is via de ether ook hifi stereo via een Digitenne-abonnement.

Na de overname gaat het station weer Radio 10 heten. Zo heette het oorspronkelijk tot 10 jaar geleden de term Gold toegevoegd werd. Verder stopt de middengolf-frequentie. Hopelijk wordt de doorgifte op kabel, iptv etc meegenomen in de overname…

Op dit moment is er dus nog een afwijkend programma op de fm-frequenties onder de RDS naam Radio 10. Wil je echt naar (het huidige) Radio 10 gold luisteren dan ben je nog enkele weken aangewezen op kabel, iptv, internet, app, digitenne of schotel. Of de AM frequentie 828 kHz.

Na de overname vervalt de middengolf-frequentie AM 828 kHz voor Radio 10. Wat daarop gaat komen is nog in het ongewisse. Deze frequentie is van Talpa.

Ad Venture B.V. is al eigenaar van 100 % NL.

Voor de frequenties van kavel A7 klik je hier.

Zie ook Mediamagazine inclusief audiofile met de bekendmaking.

Website Radio 10 gold.

FM zenders A7 kavel in de lucht

Woensdagavond zijn de zenders van het kavel A7 ingeschakeld. Er is nu alleen nog non-stop het nummer everyone’s a winner van Hot Chocolat te horen, met de kreet:”Vrijdagochtend om tien uur…!”.
We wachten dus de ochtend af. Dan zal duidelijk zijn welke zender erop gaat uitzenden. Gespeculeerd is al op Radio 10 gold, een van de zenders van Ad Venture B.V. die het kavel bemachtigde. Het gekozen nummer van Hot Chocolat versterkt die suggestie overigens wel bij mij. Ik hoop zelf op Radio 10 i.v.m. de wekkerradio.
Aan de andere kant heeft Ad Venture bekend gemaakt dat de zender tegelijkertijd via het DAB+ kanaal 11C van de V.C.R. gaat uitzenden en dan zou het Radio 10 niet kunnen zijn. Die zenden al uit via DAB+.

Voor een overzicht van de FM zender van het A7 kavel in jouw regio klik je hier. Ik heb het ook in tabelvorm gezet, die vind je hier.