Home » Algemeen » Overstap van NPO voor DAB+ leidt voorlopig tot verminderde ontvangst

Overstap van NPO voor DAB+ leidt voorlopig tot verminderde ontvangst

Categorieën

Archieven

Per 1 september voert KPN niet meer de DAB+ transmissie uit voor de NPO. Dit is vanaf deze datum Broadcast Partners. Echter heeft BP het nieuwe zenderpark nog niet af. En zijn die van KPN inmiddels uit en al deels ontmanteld. Dit leidt op veel plekken tot verminderde tot, vrijwel, geen ontvangst van de NPO via DAB+.

Broadcast Partners verbeterd de komende tijd de ontvangst. Dat zullen in eerste instantie de opstelpunten zijn die er al waren. Echter verwacht met dat pas medio december de werkzaamheden afgerond zullen zijn. Dan zullen ook de 15 extra locaties in de lucht zijn.

Tot die tijd zullen luisteraars die nu hun favoriete station, vaak NPO Radio 5, niet via de portable kunnen krijgen zich moeten wenden tot de ontvanger van hun provider als KPN, Ziggo, Odido en anderen.

Ook is het station via (mobiel) internet te volgen. Via bijvoorbeeld de npostart app.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: