Home » Nieuws » Frits Thors overleden

Frits Thors overleden

Categorieën

Archieven

De oud-journaallezer Frits Thors is overleden, maakt de NOS bekend. Hij heeft de respectabele leeftijd van 104 jaar mogen bereiken. Vele oudere jongeren (her)kennen hem nog wel aan zijn markante, witte, kapsel en zijn zwartomrande bril. Zijn stem was uit duizenden te herkennen; vooral zijn keurige uitspraak viel op.

Thors werkte van 1928 tot 1980 bij de omroep. Hij werkte o.a. voor de AVRO en de Wereldomroep.  Eerst bij de radio; in 1965 maakte hij, imddels 50, de overstap naar het journaal op televisie. Van ’65 tot ’72 was hij anchor bij het televisiejournaal. Dat heette tot ’69 NTS journaal en daarna is het NOS journaal gaan heten. Van ’72 tot en met 1980 werkte hij nog voor de AVRO-radio. Toen ging hij, inmiddels 70 jaar, met pensioen.

(bron)

Nos.nl: Thors bekend om zijn keurige uitspraak.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: