Home » Posts tagged 'SBS'

Tagarchief: SBS

Irene Moors naar SBS

Irene Moors stapt na 26 jaar over van RTL 4 naar SBS 6, zo meldt NOS Teletekst. Haar contract bij RTL werd niet verlengt. Bij RTL maakte ze o.a. Telekids, Life & Cooking en De TV-kantine. Al deze programma’s maakte ze samen met Carlo Boszhardt. Welke programma’s ze bij SBS gaat maken is nog niet bekend. Maar volgens eigen zeggen krijgt ze “nieuwe kansen bij SBS”.

Plannen vierde SBS zender doorgezet

SBS broadcasting wil dit jaar (nog steeds) een vierde zender gaan lanceren. In 2009 is dit in eerste instantie in de ijskast gezet, maar vorig jaar kondigde de groep aan dit weer op te gaan pakken.

Nog meer zenders betekent mijns inziens nog meer kwalitatief mindere programma’s dan we nu al op alle op Nederland gerichte zenders hebben. Dat zijn naast de NPO de 4 zenders van RTL, de 3 zenders van SBS-groep, Fox, TLC, Disc. ch.

Bron en meer info .

Vanavond knvb beker op Veronica

Vanavond wordt de halve finale tussen PEC en NEC live uitgezonden via Veronica. Morgen is de andere halve finale aan de beurt tussen AZ en Ajax. Beide uitzendingen beginnen om 20:30 uur.

De finale van de knvb beker wordt zondag 20 april live uitgezonden via SBS 6 om 17:30 uur.

Shownieuws om 17:30 saaier dan Show vandaag

Ik denk dat ik vandaag voor de laatste keer om 17:30 u.  SBS 6 aangezet heb. Ik vind de (oude!) opzet van Shownieuws, gewoon achter de desk, gewoon saai.

Show vandaag, lekker relaxt op de bank in de studio, had een veel leukere huiskamersfeer. Waar je in je eigen huiskamer lekker kon meekijken.

En dan ook nog een herhaling van een recent uitgezonden aflevering van Dokters.

Wat mij betreft is de vooravond van SBS 6 er minder op geworden.

Utopia maandag een uur lang

Er gebeurt momenteel heel veel in Utopia. Er zijn zoveel ontwikkelingen dat het niet in een half uur te krijgen is. Daarom is komende maandag Utopia een uur lang. Van 19:30 tot 20:30 zijn de ontwikkelingen te volgen. De uitzending van Rommel of Rijkdom wordt op een ander moment uitgezonden.

Persdienst sbs.

Nieuwe seizoen Lijf Show (sbs 6) in HD

Vanavond is sbs 6 gestart met het nieuwe seizoen van de Lijf Show met Mark Klein Essink. Dit seizoen is het programma, in tegenstelling tot de eerste serie, in HD op het scherm te zien. SBS 6 is redelijk ‘fanatiek’ met betrekking tot het produceren in HD. Ook programma’s als Dokter Tinus en Danni Lowinsky zijn al vanaf de start in HD te zien. Het nieuwsprogramma Hart van Nederland was het eerste nieuwsprogramma dat volledig in HD te zien was, ook de reportages. Bij de NOS is het journaal pas in de loop van 2015 in HD.

Oefenwedstrijd Oranje op SBS 6

Woensdagavond wordt de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen het Franse elftal rechtstreeks uitgezonden via SBS 6. De uitzending begint om 20:30 u.

Van Gaals insteek met de oefenwedstrijden is een goed op elkaar afgestemd en ingespeeld basiselftal te creëren.

De uitzending van Danny Lowinsky wordt volgende week uitgezonden.

Meer kandidaten Sterren Springen bekend

Vandaag zijn meer kandidaten voor Sterren Springen bekend gemaakt. Ook Regilio Tuur (voormalig profbokser), Nathalie Makoma (Nederlandse zangeres van Congolese afkomst), Dave Roelvink (model) en Dikke Dennis (tatoeëerder Dennis Overweg).

Verder nog Britt Dekker, Femke Meines (winnares junior song festival 2012), Anna-Alicia Skilas (so you think you can dance).

Gisteren werd bekend dat ook voormalig profvoetballer Andy van de Meij en zijn verloofde Melissa Schaufeli mee gaan doen.

Eerder maakten schaatser Koen Verweij en turner Jeffrey Wammes bekend mee te doen met het programma.

(Klik op een naam voor een foto)

Andy en Melissa in Sterren springen

Andy en Melissa doen mee aan Sterren Springen. Dit is zojuist bekend geworden via Carlo & Irene: life for you.

Eerder werd al bekend dat topschaatser Koen Verweij en turner Jeffrey Wammes mee gaan doen met het spetterende spektakel.

Utopia op tv wordt actueler

SBS6 wil een beeld van de wensen van de kijker rond dit programma. Daarom is men een enquête gestart. Die vind u op de website van Utopia: www.utopiatv.nl .

Naar aanleiding van berichten op sociale media is wel duidelijk dat de uitzendingen actueler moeten zijn dan nu het geval. Ik haalde dat al aan in het bericht over de lage kijkcijfers van donderdag 23 januari.

Kijkcijfer Utopia heeft eerste laagterecord

Gisteren was het aantal kijkers naar de Utopia-aflevering op televisie voor het eerst onder de 1 miljoen. Er keken 796.000 mensen naar.

Waarom er minder mensen keken is niet duidelijk. Mogelijk omdat in programma’s als Boulevard, Show vandaag en show laat de meest actuele ontwikkelingen besproken zijn. De tv-uitzendingen lopen enkele dagen achter op de werkelijkheid.

Overigens keken naar de herhaling later op de avond ongeveer net zoveel mensen als anders. Daar was dus geen dip te bekennen.

Site show.nl wat gebruiksonvriendelijk

Show.nl is wel gebruiksonvriendelijk. Alleen als je een Facebook account hebt kun je daar reageren. Dit zet iedereen buiten spel daar te reageren die geen Facebook heeft en ook niet wil hebben.

Waar ik op wilde reageren is het artikel over Epke. Daar staat de foto van zijn wassenbeeld en niet de echte Epke (die veel knapper dan zijn wassen ‘broer’ is).

Bonje met de buren voortaan bij SBS 6

Het programma Bonje met de buren gaat naar sbs 6. Bij rtl 4 werd het gepresenteerd door John Williams en Natasja Froger. Bij sbs gaan Patty Brard en Jochem van Gelder het bemiddelende stokje overnemen.

Natasja Froger had in het vierde seizoen al aangegeven dat ze toe was aan ‘iets luchtigers’. Bonje met de buren was best ‘zware kost’ volgens de presentatrice, die grote bekendheid verwierf met Hart in Actie bij sbs 6.

Beter dan het origineel

Weer een heel leuk en goed muziekprogramma op sbs 6. Begeleid door Jeroen van der Boom. Ik kan dit programma echt weer aanraden, net als zijn eerdere muziekprogramma.

Alleen jammer dat het véééél te lang was. Daardoor heb ik het slot gemist. Want ben om 21:25 naar de kro detective gaan kijken. En de opname van Beter dan het origineel stond tot 21:40. Alleen was het toen nog bij lange na niet afgelopen. Tja, volgende week beter; dan i.i.g. een veel langere uitloop van de recorder. Daar geef ik toch de voorkeur aan want die neemt op in hd. En programma gemist is zeker geen hd kwaliteit. Meestal zelfs net geen sd.

Kim Lian gaat presenteren bij SBS 6

Kim Lian gaat bij SBS 6 presenteren. Dat heeft de presentatrice (en musicalster)  zojuist bij Show vandaag bekend gemaakt.

Ze gaat diverse shows presenteren. Verder gaat ze het team van Show vandaag versterken.

De overstap van de AVRO naar SBS gaat per 1 januari.

Bij de AVRO presenteerde zij vaak grote entertainmentprogramma’s. Zo was zij een van de vaste presentatoren bij Junior Songfestival. Onlangs presenteerde ze nog met verve het Televizierring gala.