Home » Algemeen » Nog steeds tel. phishing naar computergegevens

Nog steeds tel. phishing naar computergegevens

Categorieën

Archieven

Er zijn nog steeds Engels-talige figuren die je opbellen. Vervolgens willen ze dat je van alles met je computer doet. Onder het mom dat ze geconstateerd hebben dat er veel mis is met je pc, vooral met betrekking tot de beveiliging, laten ze je diverse dingen doen. Ondertussen krijgen zij, zonder dat je het zelf merkt, diverse gegevens in handen. Ze krijgen dan controle over je pc en kunnen voor jouw schadelijke handelingen uitvoeren, zoals geld overboeken op het moment dat jij met je bankrekening ingelogd bent.

Ook vragen ze je hun diensten per creditcard te betalen. Ze vragen dan je nummer (en controlenummer) zodat ze het ‘van je rekening kunnen afschrijven’. Maar ze halen er veel meer af dan afgesproken.

PAS DUS OP. Krijg je Engelstalige figuren met een Pakistaans-achtig accent aan de lijn die over je computer beginnen… GA ER NIET OP IN. Helaas bellen ze zonder nummerherkenning tegenwoordig dus je moet ze wel opnemen, anders mis je dat telefoontje van die kennis of bedrijf dat je ook verwacht en die ook zonder nummerherkenning bellen.

Ikzelf krijg ca 2 x per dag (!) zo’n telefoontje.

Wikipedia: phishing (Ned.).
Wikipedia: phishing (Eng.).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: