Home » Digitenne » Moeten providers meer gaan betalen voor de NPO?

Moeten providers meer gaan betalen voor de NPO?

Categorieën

Archieven

NOS-directeur Jan de Jong wil dat bedrijven als Ziggo en KPN meer gaan betalen voor de doorgifte van de 3 TV en 5 radiozenders van de NPO die volgens de wet ook nog eens verplicht worden doorgegeven. Dit geeft de providers natuurlijk geen enkele onderhandelingspositie. Bovendien: betalen wij (het publiek) niet al via de belastingen? En dan ook nog eens via je provider. Dat is dubbel pakken. Hele rare constructie.

Digitenne is uitzondering

Alleen Digitenne vormt hierop een uitzondering. Daar zitten de zenders van de NPO niet in het betaalde basispakket. Dit omdat via Digitenne diezelfde NPO weer aan de verplichting moet voldoen dat “iedere Nederlander de NPO moet kunnen krijgen”. Dus wordt die doorgifte betaald door de NPO zelf. Van het kijk- en luistergeldpotje uit de belasting die wij betalen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: