Home » Posts tagged 'upc'

Tagarchief: upc

Vanaf 13 april is er geen UPC meer, alleen Ziggo.

Vanaf 13 april verdwijnt de naam UPC. Er wordt dan, na de fusie, verdergegaan onder de naam Ziggo. Maar met de techniek van UPC inclusief de Horizonbox. Die komt dan ook beschikbaar in het ‘oude’ Ziggo-gebied.
De afgelopen maanden zijn alle Ziggo abonnees omgeschakeld naar het UPC aanbod. Helemaal gelijk is het nog niet in verband met (de looptijd) van contracten die de verschillende aanbieders met zogenaamde contentaanbieders, de zenders, hebben.

In het UPC-gebied verdwijnen daardoor bijvoorbeeld 13th Street en Syfy (beiden SD en HD) en in het Ziggo-gebied nog niet. Die overeenkomst loopt langer door. Uiteindelijk verdwijnen de zenders daar waarschijnlijk ook.

De samensmelting van de kabelnetten zorgt ook voor nogal wat veranderingen. Zo verdwijnt niet alleen de naam UPC. Ook in het oude Ziggo-gebied zijn er nu 45 zenders digitaal ‘vrij’ te ontvangen. Ook zijn er veel radiozenders nu digitaal ongecodeerd. W.o. álle regionale radio- en tv-zenders. NPO 1, 2 en 3 zijn HD. V.a. RTL 4 zijn de zenders in een, overigens uitstekende, SD kwaliteit te zien. Mogelijk dient u daarvoor dan af te stemmen van af kanaalnummer 928.

Alle gebruikers houden gewoon hun telefoonnummer. Ook apparatuur kan blijven zoals het nu is. Nieuwe abonnees kunnen (!) kiezen voor een Horizonbox. Dit is, behalve de tv-ontvanger, tevens het modem en router.

Veranderingen bij UPC en Ziggo t.g.v. de fusie

De fusie tussen de twee grootste kabelnetten heeft wat gevolgen voor de klanten. Met name het zenderaanbod zal enigszins gewijzigd gaan worden. Ten eerste natuurlijk de ‘harmonisatie’. Een mooi woord voor het aansluiten van het Ziggo netwerk aan het UPC netwerk. Zodra dat voltooid is, eind maart, zal het digitale televisienetwerk van het oude Ziggo niet meer bestaan. Vanaf 1 april gaan beide bedrijven onder één naam verder. Er is gekozen voor de naam Ziggo. Vanaf dat moment is de Horizonbox van UPC ook in het “oude” Ziggo gebied mogelijk.

Op het forum van Ziggo is een topic gestart waarin helder de veranderingen en hun eventuele gevolgen uiteengezet worden.

Een voordeel van deze situatie is dat een deel van het basispakket ook ongecodeerd beschikbaar komt, zoals in UPC gebied nu al het geval is. Met een losse dvb-c ontvanger (hd of sd) zijn dan in totaal 45 tv-zenders zó te krijgen, zonder extra smartcard of Media- of Horizonbox. Dat is inclusief alle regionale zenders. En ook nog een behoorlijk aantal radiozenders. Zie het overzicht op deze weblog.

In de rechterkolom vind je onder “Fusie upc en ziggo” enkele belangrijke links. Daar vind je ook een link naar de zenderwijzigingen bij Ziggo (dus inclusief het vml UPC gebied) m.i.v. 1 april (geen grap).

13Th street verdwijnt bij UPC

Op het netwerk van UPC vinden er in april zenderwijzigingen plaats. Een opvallende wijziging is het verdwijnen van 13th street. Deze zender is toch best populair onder een bepaalde groep. Verder moeten Syfy, E! Entertainment en later dit jaar Russia today het veld ruimen.

Het aparte Kids pakket wordt ondergebracht in Royaal. History en Cartoon Network worden verplaatst naar Royaal. En nieuw in dat pakket zijn (v.a. april dus) 100 % NL en Horse and Country.

UPDATE

De zenders 13th Street, SyFy en E! Entertainment verdwijnen niet per 1 april maar per 1 juni. Dit betreft beide versies, dus SD en HD. Zie het pdf zenderoverzicht van UPC. En zie ook de toelichting.

Zender van de maand maart: Sport1 Select

Bij Ziggo, UPC, KPN en Canaldigitaal is Sport1 Select zender van de maand maart, zo meldt Totaaltv op haar website.

Hier even de kanaalnummers:

Ziggo13 / 401 hd / sd
KPN20 / 231 sd / 237 hd
UPC14 / 210 hd
C.D.33 hd

AbnAmro tennis voor bijna alle digitale abonnees

Via een groot deel van de providers die Sport1 aanbieden is het AbnAmro tennistoernooi voor álle digitale kijkers te volgen. Onderstaande providers hebben dan het kanaal Sport1 tennis open staan. Alleen Digitenne, want die heeft geen Sport1, en Canaldigitaal doen niet mee.

Het toernooi wordt gehouden van 10 februari t/m 18 februari in Rotterdam. Evenementencentrum Ahoy is dan omgebouwd tot tenniscentrum.

Provider  Kanaal
UPC  215
Ziggo  404
KPN  234
Caiway   55
Tele2   37
Telfort  234
XS4ALL  234

Zie voor een overzicht van kanaalnummers en meer informatie de site van Sport1.

Private Spice stopt er 1 januari mee

De Erotiekzender Private Spice stopt er op 1 januari a.s. mee, zo meldt Totaaltv op haar website.

De zender was sinds 2006 tot medio 2011 te vinden in het pakket van Digitenne. Omdat Digitenne, naar verwachting toen, veelal op slaapkamers gebruikt gaat worden, zet de toenmalige eigenaar o.a. de zender Private Spice in.

De zender is momenteel nog te vinden in de erotische pakketten van diverse providers als kpn, ziggo en upc.

Liberty global (eigenaar upc) in gesprek voor overname Ziggo

Nadat via Totaaltv.nl in november werd gemeld dat de overname door Liberty Global van Ziggo op een laag pitje was gezet, meldt nu mediamagazine.nl dat de bedrijven toch wél in gesprek zijn. Het lijkt de bedoeling dat Liberty Global, eigenaar van UPC, volledig eigenaar gaat worden van Ziggo.

Meer informatie hierover dus bij mediamagazine, via deze link –>

Ketnet nog steeds niet in basispakket UPC

(naar aanleiding van een reactie bij een eerder bericht)

Per 29 oktober zou Ketnet ongecodeerd te krijgen  moeten zijn in het digitale basispakket bij UPC. Ten koste van BravaNL, want UPC wil dat pakket op 30 zenders houden.

Inmiddels is BravaNL niet meer te krijgen met het basispakket (dat is nu ineens maar even alleen te krijgen met het duurste Royaal pakket!!), maar is ook Ketnet (42) nog steeds niet ongecodeerd ! Onze lezer heeft al meermaals contact gehad met UPC maar dat heeft geleid tot schampere reacties van de medewerkers. En ondertussen gebeurt er niets m.b.t. Ketnet…

… we wachten af

Update 16 november: Gezien de reactie bij dit bericht heeft UPC Ketnet inmiddels ongecodeerd gezet. Dat is goed nieuws. Ik dank ook Ed die dit aangezwengeld heeft.

Gerelateerd bericht: UPC voegt Ketnet toe aan ongecodeerd pakket.

Grote storing UPC Gelderland

Een groot aantal abonnees van UPC in Gelderland heeft gisteren zo’n 1½ uur zonder televisie,radio,telefoon en internet gezeten. Klanten binnen de driehoek Apeldoorn-Zutphen-Zevenaar waren getroffen. Waarschijnlijk is een kabelbreuk de oorzaak. Op dit moment worden de verbindingen omgeleid. Hierdoor heeft  iedereen weer signaal.

UPC voegt Ketnet toe aan ongecodeerd pakket

(bericht laatst aangepast 4 november 2013)

UPC heeft Ketnet toegevoegd aan het ongecodeerde digitale basispakket. BravaNL maakt hierdoor géén deel meer uit van het pakket “Digitale Kabel TV”. Deze is nu alleen te krijgen met het “Royaal pakket”.
In de nieuwe mediawet wordt ook het derde Vlaamse net toegevoegd aan het zogenaamde must-carry-pakket. Daarin zitten onder meer ook Nederland 1 t/m 3 en dus ook de DRIE Vlaamse zenders. Ook minimaal 1 regionale tv-zender maakt deel uit van dit pakket evenals de lokale zender.

Qua radio worden in de nieuwe wet de volgende zenders verplicht: Radio 1 t/m 6 (was t/m 5), De regionale zenders (eigen provincie + aanliggende provincies), lokale radiozender (niet voor Digitenne en Canaldigitaal), en twee Vlaamse radiozenders.
Canaldigitaal kan niet gedwongen worden om álle regionale zenders door te geven, want dit bedrijf valt onder de Luxemburgse wetgeving, net als de zenders RTL 4,5,7 en 8.
Willen CD kijkers toch hun regionale zender kijken, dan kunnen ze een dvb-t ontvanger aanschaffen, Dit kan er één zijn zonder kaartslot, die zijn al vanaf ca. € 25 verkrijgbaar. Daarmee is gratis naar NPO 1,2 en 3 én de regiozender te kijken. Tevens heb je daarmee de NPO radiozenders inclusief FunX en de regionale omroep radiozender.

De must-carry zenders moeten deel uitmaken van het digitale basispakket dat verder ten minste 30 zenders moet bevatten. Uitzondering is Digitenne, die dient 25 basiszenders aan te bieden i.v.m. de beschikbare ruimte.
Het analoge basispakket dient ten minste uit 15 zenders te bestaan, inclusief Nederland 1,2,3, de Vlaamse zenders Eén en Canvas, 1 regionale zender en de lokale zender.

Klik hier voor het volledige stuk van de overheid.
Lees ook de nota voor must-carry zenders (april 2013).

Volgens mij dient dan Digitenne ook Ketnet te gaan uitzenden (pin me er niet op vast). Fox moet daar ook nog bij. Hoe ze dat gaan doen i.v.m. de capaciteit… Digitenne schijnt aan zijn max te zitten.

Verder is in de nieuwe mediawet de afschaffing van de programmaraden vastgesteld. Deze bestaan na 31 december 2013 niet meer.

UPC reserveert kanaal 36 voor digitale televisie, epg naar 8 dagen

UPC gaat via het kanaal 36 digitale televisiediensten doorgeven. Dit staat in een mededeling op het analoge kanaal. Door die mededeling is het nu al niet meer (goed) mogelijk nog een video af te spelen via coax op kanaal 36. Maar de meeste video’s staan voor afspelen al zeker 15 jaar aangesloten met een scartkabel. Daarop is ook stereogeluid. Mijn laatste 3 vhs-recorders hadden al niet eens meer een modulator aan boord. Dus je moet nog wel een héél oude en wérkende vhs hebben én via coax afspelen wil je nog last hebben hiervan.

Heb je de weergave nog steeds via kanaal 36 en je gebruikt upc dan beter even een scart-kabel erop zetten. Levert bovendien mooier beeld en stereogeluid op. Bovendien schakelt de tv automatisch zodra voor weergave wordt gekozen.

Vanaf 1 oktober wordt het HD aanbod bij UPC uitgebreid met Nat. Geogr. Wild en E! Entertainment.
De EPG van Nederland 1,2 en 3 wordt uitgebreid van 3 naar 8 dagen. Dit maakt programmeren van de PVR wat gemakkelijker.

Werking UPC Horizon-box blijft drama

Klanten bij UPC die de Horizon gebruiken blijven goeddeels ontevreden over de werking. De box is nu 10 maanden in gebruik, maar er blijven ergernissen. Zoals de trage werking en reactie op de afstandsbediening. Ook het regelmatig vastlopen van het ding is een grote ergernis.

In Friesland en Flevoland heeft de box onlangs een update gehad en de gebruikers een nieuwe, hopelijk betere, afstandsbediening. Met de ervaringen van deze klanten hoopt UCP de werking verder te verbeteren.

Blijft een feit dat je het gevoel krijgt dat ie veel te snel in de markt is gezet. Eerste gebruikers hadden dagelijks problemen, met name vastlopen. En je mag hem dan in bruikleen hebben, het blijft irritant als je weer analoog moet kijken op je flatscreen terwijl de box weer op staat te starten.

Digitaal basispakket UPC beter te krijgen

Kabelboer UPC heeft enkele technische aanpassingen in het ongecodeerde basispakket doorgevoerd. Hierdoor is het met meer ontvangers te krijgen.

Decoders van het populaire merk Humax kunnen er nu ook mee overweg; de zenders staan meteen in de juiste volgorde. We hebben het hier bijvoorbeeld over de 5050, 5100, 5200, 5300 en 5400 van dit merk.

Voor het digitale basispakket van UPC is geen extra abonnement of smartcard nodig. Het digitale basispakket bevat 30 tv-zenders, waar onder Nederland 1,2 en 3 in HD kwaliteit (bij gebruik van een HD-ontvanger!). Ook zitten er 40 radio-zenders digitaal in.

Geen ESPN meer na 1 augustus

Met ingang van 1 augustus beëindigt eigenaar Walt Disney de doorgifte van ESPN America en ESPN Classic in Europa. Disney vindt de doorgifte te duur ten opzichte van wat er tegenover staat. Dit meldt Totaaltv.

Voor liefhebbers van Amerikaans basketbal, ijshockey en andere sporten is dit een flinke klap. Die sporten zijn binnenkort nauwelijks nog te volgen in Nederland.

ESPN America wordt op dit moment onder andere doorgegeven via KPN (sd en hd), Ziggo (sd 412), XS4ALL en enkele kleinere kabelnetten.
KPN geeft ook ESPN Classic (sd – pluspakket) door. Deze zender stopt ook.

Bij UPC hebben veel mensen een abonnement op Sport1 feitelijk alleen om ESPN America te hebben. Dat is straks dus ook niet meer nodig. Want in dat ‘sport1’-pakket zit ESPN America van af 1 augustus ook niet meer.

Gaat Liberty Global (UPC) Ziggo overnemen?

Volgens beursanalist Emanuel Carlier van ING gebeurt dit binnen 2 jaar. Op korte termijn valt er overigens (nog) geen overname te verwachten.

Lees verder op Mediamagazine.nl –>