Home » Breedbeeld, HD en 3D » NOS vanaf 16-9 ook breedbeeld

NOS vanaf 16-9 ook breedbeeld

Categorieën

Archieven

Tja, eerste berichtje dan bij deze.

Vanaf zondag 16 september zal ook de NOS voor haar nieuws-, actualiteiten- en evenementen uitzendingen definitief overschakelen op het breedbeeld (16:9) formaat. In PAL breedbeeld wel te verstaan, want HD (hier bedoelen we High Definition) is nog niet aan de orde.
Alles aan materiaal wat de NOS dus aangeboden krijgt in 16:9 zal vanaf zondag dus ook zodanig aan het publiek worden doorgegeven.

Via de analoge doorgifte op de kabel houdt het in dat het beeld in letterbox wordt doorgegeven. Via een digitale ontvanger heeft u echter op een breedbeeld tv een veel beter (scherper) beeld. I.p.v. de 430 lijnen van het letterbox beeld over de hele hoogte heeft u dan alle 576 lijnen. Met een 4:3-tv zal digitale ontvangst niet veel uitmaken, aangezien het beeld dan toch weer teruggeconverteerd moet worden naar letterbox (430 lijnen). U ontvangt digitaal wel meer zenders.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: