Home » Posts tagged 'kabel'

Tagarchief: kabel

Ontvanger Samsung dcb-h360r niet meer goed bruikbaar

Sinds begin dit jaar heeft de NPO een nieuwe uitzendstraat voor de 3 landelijke tv-zenders in gebruik genomen. Doordat de al enkele jaren oude decoder (7 a 8 jaar) 360r van Samsung ook technisch niet meer up to date is kan het voorkomen dat het geluid (DD 5.1) van de NPO zenders hierop niet synchroon wordt weergegeven. Ook grote kans dat het HD beeld verstoord is (eigen ervaring bij kennis).

De enige oplossing is, helaas, vervanging van het apparaat. Dat zou bijvoorbeeld kunnen met de Humax irHD 5300 C. Dit is ook ‘gewoon’ een basic-ontvanger zonder opname-mogelijkheden. Er kan wel een losse Harddisc op, maar dan kunt u alleen een andere zender opnemen uit dezelfde ‘groep’ als die u bekijkt.

HbbTV niet via de kabel, dat is niet erg

HbbTV is een standaard die televisie combineert met internetdiensten. Dit werkt (dus) via een tv-toestel met internet-aansluiting. In Nederland wordt HbbTV op dit moment alleen ondersteund door de publieke omroep. Tevens dient er via de tv-zender (Nederland 1,2 of 3 dus) een signaal meegezonden te worden waarmee HbbTV geladen kan worden.

Via de ether (dvb-t) wordt dat signaal meegezonden. Heb je dus een Smart tv i.c.m. Digitenne dan wordt Hbb tv geactiveerd, overigens alleen als je de in de televisie ingebouwde dvb-t tuner gebruikt!  Dat kan zonder CI+ module/smartcard, want die heb je voor Nederland 1,2 en 3 niet nodig. Kijk je via de kabel (via de tuner in de televisie) dan zit dat signaal er niet in. En kun je geen Hbb gebruiken.

Ook zonder tv met internet of HbbTV signaal is het HbbTV aanbod te bekijken!

Krijg je niet het HbbTV signaal op je tv dan is dat echter helemaal niet erg! Want alle mogelijkheden en meer zijn via de Smart-functies al bereikbaar. Via de app uitzending gemist heb je dezelfde mogelijkheden als via HbbTV. Onder anderen uitzending gemist en programma-informatie over lopende en volgende uitzendingen op Nederland 1,2 en 3. (Ik kan het vergelijken want kan Ned. 1,2,3 ontvangen via de tv zelf met losse antenne.)

Je kunt alleen van HbbTV danwel Smart gebruik maken als je je televisie ook op internet aansluit. Dit kan je het best bekabeld doen, want draadloos geeft wel storing en minder goede streamkwaliteit.

Heeft je tv geen internetaansluiting dan is het HbbTV aanbod te krijgen via de pc. Ga dan naar npostart.nl.