Home » Kabel » UPC voegt Ketnet toe aan ongecodeerd pakket

UPC voegt Ketnet toe aan ongecodeerd pakket

Categorieën

Archieven

(bericht laatst aangepast 4 november 2013)

UPC heeft Ketnet toegevoegd aan het ongecodeerde digitale basispakket. BravaNL maakt hierdoor géén deel meer uit van het pakket “Digitale Kabel TV”. Deze is nu alleen te krijgen met het “Royaal pakket”.
In de nieuwe mediawet wordt ook het derde Vlaamse net toegevoegd aan het zogenaamde must-carry-pakket. Daarin zitten onder meer ook Nederland 1 t/m 3 en dus ook de DRIE Vlaamse zenders. Ook minimaal 1 regionale tv-zender maakt deel uit van dit pakket evenals de lokale zender.

Qua radio worden in de nieuwe wet de volgende zenders verplicht: Radio 1 t/m 6 (was t/m 5), De regionale zenders (eigen provincie + aanliggende provincies), lokale radiozender (niet voor Digitenne en Canaldigitaal), en twee Vlaamse radiozenders.
Canaldigitaal kan niet gedwongen worden om álle regionale zenders door te geven, want dit bedrijf valt onder de Luxemburgse wetgeving, net als de zenders RTL 4,5,7 en 8.
Willen CD kijkers toch hun regionale zender kijken, dan kunnen ze een dvb-t ontvanger aanschaffen, Dit kan er één zijn zonder kaartslot, die zijn al vanaf ca. € 25 verkrijgbaar. Daarmee is gratis naar NPO 1,2 en 3 én de regiozender te kijken. Tevens heb je daarmee de NPO radiozenders inclusief FunX en de regionale omroep radiozender.

De must-carry zenders moeten deel uitmaken van het digitale basispakket dat verder ten minste 30 zenders moet bevatten. Uitzondering is Digitenne, die dient 25 basiszenders aan te bieden i.v.m. de beschikbare ruimte.
Het analoge basispakket dient ten minste uit 15 zenders te bestaan, inclusief Nederland 1,2,3, de Vlaamse zenders Eén en Canvas, 1 regionale zender en de lokale zender.

Klik hier voor het volledige stuk van de overheid.
Lees ook de nota voor must-carry zenders (april 2013).

Volgens mij dient dan Digitenne ook Ketnet te gaan uitzenden (pin me er niet op vast). Fox moet daar ook nog bij. Hoe ze dat gaan doen i.v.m. de capaciteit… Digitenne schijnt aan zijn max te zitten.

Verder is in de nieuwe mediawet de afschaffing van de programmaraden vastgesteld. Deze bestaan na 31 december 2013 niet meer.


4 reacties

 1. ed schreef:

  Ketnet heeft nu in de avond interessante programma’s sinds november

 2. ed schreef:

  Leuk deze berichtgeving maar ketnet is hier nog steeds gecodeerd en ook in de rest van nederland

  • petergv schreef:

   Ketnet zou je op positie 42 moeten krijgen, ongecodeerd. Althans, zo staat het op de UPC-site vermeld. Hier geen UPC dus kan het niet checken.
   Echt boeiend is Ketnet overigens niet, tenzij je onder de 12 jaar bent.
   Digitale indeling UPC, zie hier.

   • ed schreef:

    Dat is precies wat ik bedoel maar op kanaal 42 is ketnet nog steeds gecodeerd hier in Spijkenisse
    Een en Canvas kanaal 40 en 41 zijn wel ongecodeerd!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: